Tarantino és Langdon professzor Cannes-ba megy

Vágólapra másolva!
Ahogy vége a Berlinalénak, a filmes szaklapok egyből elkezdenek spekulálni a lehetséges májusi cannes-i résztvevőkön, úgyhogy mi is összegyűjtöttük a különböző források által szinte biztosnak, illetve lehetségesnek titulált tippeket. Tarantinónak és Langdon professzornak bérelt helye van a fesztiválon, de valószínű, hogy Lars von Trier Antikrisztusa, az Audrey Tautou által megelevenített Coco Chanel, Almodóvar, Coppola, Haneke és a Terminátor is megjelenik a Croisette-en.
Vágólapra másolva!

Becstelen brigantyk: Az Arany Pálma-tulajdonos Quentin Tarantino már a tavalyi filmfesztiválon sem rejtette véka alá, hogy Cannes-ra időzíti második világháborús, náciskalpolós filmjének bemutatóját. Ez persze azt is jelenti, hogy Brad Pitt szintén ellátogat idén a Croisette-re.

Antichrist: Lars von Trier thrillere Willem Dafoe-val, Charlotte Gainsbourggal és egy elhagyatott erdei kunyhóval.

Soul Kitchen: Fatih Akin előző filmjeinél kedélyesebb hangot üt meg a egy hamburgi étteremtulajdonosról szóló vígjátékában, amiben Gryllus Dorkát is láthatjuk majd.

Tetro: Francis Ford Coppola családi drámája sok akadályba ütközött menet közben, de állítólag készen van, így a The Brown Bunny-val hat éve kisebb balhét kavart Vincent Gallo ismét megjelenhet a vörös szőnyegen.

Looking for Eric: Ken Loach-ot szintén imádja Cannes, ráadásul most a francia focistáról, Eric Cantonáról készített filmet, úgyhogy bérelt helye van a programban.

Los Abrazos rotos (Broken Embraces): A Penélope Cruz főszereplésével készült Pedro Almodóvar-film Spanyolországban már márciusban a mozikba kerül, úgyhogy az időzítés tökéletes ahhoz, hogy a nemzetközi debütálásra a cannes-i fesztiválon kerüljön sor.

The Informant: Matt Damon hülye bajszot növesztett Steven Soderbergh A bennfentes-ére emlékeztető sztorijú krimije kedvéért, de remélhetőleg a vörös szőnyegen borotváltan jelenik majd meg.

Das Weise Band: Általában Michael Hanekének sem kell könyörögnie, hogy beválogassák a programba, idén egy fekete-fehér iskoladrámával készül.

Coco and Igor és/vagy Coco Avant Chanel: Mint ahogy mi is megírtuk, két film is készül épp Coco Chanelről. Az előbbi Coco és az orosz zeneszerző, Igor Sztravinszkij szerelméről szól Anna Mouglalis és Mads Mikkelsen főszereplésével, utóbbi pedig a divattervezőnő fiatalságát meséli el Audrey Tautou segítségével.

Forrás: [origo]
Alessandro Nivola és Audrey Tautou a Coco avant Chanel-ben

A Serious Man: A Coen testvérek Nem vénnek való vidék-e két éve Cannes-ból indult világhódító útjára. Ha új komédiájuk hasonló pályára nem is számíthat, cannes-i indulásra simán.

Taking Woodstock: Ha nem csúszik át Velencére, Ang Lee Woodstock-filmje Cannes-ban debütálhat.

Bright Star: A Zongoralecke rendezőnője, Jane Campion Cannes egyik üdvöskéje, új kosztümös filmje John Keats és Fanny Brawne szerelméről szól Ben Whishaw (A parfüm) és Abbie Cornish (Candy) főszerelésével.

The Tree of Life: Terrence Malick nem arról híres, hogy ontaná magából a filmeket (a legutóbbi a 2005-ös Az új világ volt), ha kész lesz a Brad Pitt és Sean Penn főszereplésével készült családi dráma, a fesztivál valószínűleg lecsap rá.

Agora: Aleandro Amenábar Rachel Weisz főszereplésével készült filmjéről épp tegnap írtunk.

Baaria - La porta del vento: Giuseppe Tornatore szicíliai komédiájának beválogatása azt jelentené, hogy megint ámuldozhatunk Monica Bellucci őrületes ruhakölteményein.

Thirst: A Bosszú-trilógiát jegyző Park Chan-wook vámpírfilmje hamarosan elkészül.

Vengeance: Johnnie To akcióthrillerje pedig már készen is van, ha minden igaz.

The Limits of Control: Habár Jim Jarmusch Tilda Swintonnal forgatott, kísérleti jellegűnek tűnő filmjéről nincs sok információ, a rendező Cannes kedvencei közé tartozik, úgyhogy csodálkoznánk, ha nem lenne ott a Croisette-en.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Tilda Swinton és Isaach De Bankolé a The Limits of Control-ban

Michael Moore új dokumentumfilmjének még nincs címe és nincs is kész egyelőre, de az biztos, hogy a gazdasági válságról fog szólni.

Angyalok és démonok: A Da Vinci-kód is Cannes-ben startolt, az újabb Dan Brown-adaptáció is itt fog. A francia premier időpontja május 13, ami a fesztivál első napja, tehát biztosra vehető, hogy ez lesz a nyitófilm.

Forgiveness: Todd Solondz A boldogságtól ordítani-ját is Cannes-ban mutatták be, a film újragondolása is itt indulhat, ha készen lesz.

Ondine: Colin Farrell és Stephen Rea is játszanak Neil Jordan új filmjében, ami egy halászról szól, aki kifog egy nőt a hálójával.

The Imaginarium of Doctor Parnassus: A Heath Ledger utolsó alakítását felvonultató Terry Gilliam-filmnek még nincs amerikai forgalmazója, a cannes-i szereplés nem ártana neki.

Terminator Salvation: Könnyen elképzelhető, hogy az USA-ban május 21-én startoló Terminator-film kap egy versenyen kívüli helyet, a la Kung Fu Panda.

Mr. Nobody: A belga Jaco van Dormael fantasyjában Jared Leto, Diane Kruger, Rhys Ifans és Sarah Polley is játszik.

Forrás: [origo]
Natasha Little és Rhys Ifans a Mr. Nobody-ban

Fish Tank: A Red Road rendezőjének, Andrea Arnoldnak a második nagyjátékfilmje a tavalyi fesztivál felfedezettjének nevezhető Michael Fassbenderrel a főszerepben.

New York, I Love You: New York-i kisfilmekből összerakott omnibuszfilm a Párizs, szeretlek! mintájára.

Enter the Void: A kíméletlen Gaspar Noé (Visszafordíthatatlan) új alkotása.

És végül egy jó poén a Cineuropától: ők úgy vélik, Tarr Béla A torinói ló című filmje is bekerülhet a cannes-i programba. Feltehetően nem értesültek róla, hogy a film forgatása még csak most kezdődik a korábban tervezett november helyett - bár Tarr munkatempóját ismerve még az eredeti ütemezés szerint is nehéz lett volna elképzelni, hogy elkészüljön a fesztiválra a film.