A nagy kékség

Vágólapra másolva!
A konkurensek látványosan megijedtek az Avatartól, így erre a hétvégére csak két premier jut, viszont karácsonykor bővelkedünk majd a filmekben. Aki nem fogékony a látványos kék lényekre, elmélázhat a nyugdíjazott norvég vasutas kedves történetén.
Vágólapra másolva!

Avatar / Avatar - 2009

Miről szól? Tudósok és katonák érkeznek a Pandora bolygóra, előbbiek az itt élő na'vikat szeretnék jobban megérteni, utóbbiak az itt bányászható értékes ásványt akarják megszerezni. Jake Sullynak, a mozgássérült exkatonának is felajánlják a lehetőséget, hogy avatarja segítségével kapcsolatba léphet a helyiekkel.

Ki a rendező? James Cameron hosszú éveken át dolgozott a film megvalósításán, olyan elmélyülten, hogy a '97-es Titanic óta nem is volt ideje másik nagyjátékfilmre.

Kik a szereplők? Sullyt Sam Worthington játssza, aki idén már alakított egy nagyot a Terminátor: Megváltás-ban. A tudósok vezetője Sigourney Weaver, a katonáké Stephen Lang (Utolsó kijárat Brooklyn felé, Istenek és katonák), akinek Giovanni Ribisi (Elveszett jelentés) is besegít. Sullyt a na'vivá animált Zoe Saldana (Star Trek) vezeti be a bennszülöttek világába.

Kinek ajánljuk? Van egy olyan érzésünk, hogy ezt a filmet nem kell ajánlgatni, de persze azoknak tetszik majd a legjobban, akik amúgy is fantasy-rajongók.

Mit mondunk még a filmről? Megcsinálta. Cameron megcsinálta. Néhány hónapja, a 15 perces előzetes után azt írtam, "látványos, klisékkel teli gyerekfilmnek tűnik". Most, hogy láttam a 160 percet, megkövetem az Avatar rendezőjét. Mert az Avatar remek film. Olvasd el a kritikánkat a filmről!