A sok holdtól nem látni a vámpírt

Vágólapra másolva!
Azon kívül, hogy bedübörög a mozikba a rajongók által várva várt Újhold, kapunk még egy harmincéves Fassbinder-filmet is holddal a címében, meg egy szintén holdas fantasyt is. Akinek egyik sem kell, csavaroghat Jarmusch-sal Spanyolországban vagy retteghet minimálhorroron.
Vágólapra másolva!

Alkonyat - Újhold / The Twilight Saga: New Moon - 2009

Miről szól? Edward és családja Bella biztonsága érdekében elköltözik Forks városából. Bellának nagyon hiányzik a szerelme, de közel kerül Jacob Blackhez, akiről megtud egy izgalmas titkot.

Ki a rendező? Catherine Hardwicke után most Chris Weitz (Egy fiúról, Az arany iránytű) kapta a lehetőséget, hogy rendezzen egy vámpíros-vérfarkasost.

Kik a szereplők? Visszatérnek a tavaly bemutatott első rész főhősei: Bella szerepében Kristen Stewart, akit időközben az Adventureland-ben is láthattunk, Edward szerepében Robert Pattinson, Jacob szerepében pedig az alaposan kigyúrt Taylor Lautner.

Kinek ajánljuk? Látva az Alkonyat-őrület elharapózását, aligha szükséges külön ajánlgatnunk a filmet. Ha esetleg akad olyan olvasónk, aki egy kő alatt töltötte az elmúlt évet, annak ajánljuk tavalyi összeállításunkat, amelyből minden fontos kiderül, amit alapszinten tudni érdemes az Alkonyat-univerzumról.