Horror, politika, nők

Vágólapra másolva!
Jófajta angol politikai humor, büdösnek hitt vaginák, rosszindulatú szellemek és egy térhatású kaszabolós film érkeznek a héten a mozikba.
Vágólapra másolva!

Rózsaszín sajt - 2009

Miről szól? Az orvostanhallgató Dani fél a büdösnek hitt vagináktól, mert még sosem volt csaja, éles ellentétben szoknyapecér apjával, akinek minden nap másik van. Amikor eljön a nyár, Dani apja akarata ellenére elhúz a francia rokonokhoz.

Ki a rendező? Tóth Barnabás, akinek ez az első nagyjátékfilmje, de egy csomó klassz rövidfilmet már csinált.

Kik a szereplők? A főhőst maga a rendező alakítja annak ellenére, hogy kissé már öreg a szerephez, apját Bezerédi Zoltán játssza. Számos szép nő feltűnik a filmben Pikali Gerdától kezdve a rendező feleségéig, Lisztes Lindáig.

Kinek ajánljuk? Inkább csak azoknak, akik olthatatlan kíváncsisággal követik minden fiatal magyar filmes szárnypróbálgatásait.

Mit mondunk még a filmről? Ha visszautazva az időben, a Rózsaszín sajt-ot a legendás, külvárosi filmszínházakba szervezett kollektív iskolai mozidélutánok keretében látom, akkor rossz magaviseletem okán nagy eséllyel gazdagodom egy - az elemlámpás néni rosszalló fejcsóválásával kísért - osztályfőnöki rovóval. Bosszankodó morgolódás és értetlenkedő mocorgás: így hatott Tóth Barnabás első nagyjátékfilmje. Olvasd el kritikánkat a filmről!