Penélope és az alienek

Vágólapra másolva!
Az űrlények nem mehetnek haza, Penélope Cruz iránt két férfi rajong, kaja potyog az égből, Izlandon bűnös machinációk folynak, a tábornok szerelmes, a tévéproducer pedig megjavul a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

District 9 / District 9 - 2009

Miről szól? Dél-Afrikába húsz évvel ezelőtt űrlények érkeztek, akik egy johannesburgi gettóban élnek az emberektől elkülönítve. A kormány hivatalnokokat küld a túlzsúfolt lakónegyedbe, hogy kilakoltassák az alieneket, akiket egy új, nagyobb gettóba akarnak átköltöztetni.

Ki a rendező? Neill Blomkamp, aki a Halo-filmet rendezte volna, ha megvalósul, helyette ez lett az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Az események középpontjába kerülő Wikus Van De Merwe nevű hivatalnokot a dél-afrikai Sharlto Copley alakítja, aki inkább rövid- és reklámfilmrendező, illetve producer, mint színész. Az ő cége gyártotta Blomkamp első rövidfilmjét, a District 9 alapjául szolgáló Alive in Joburg-ot is, amiben Copley szintén feltűnt.

Kinek ajánljuk? Simán azoknak is, akik amúgy nem szeretik a sci-fiket. Ez végig izgalmas, látványos és még megható is, az Alien óta a műfaj legjobbja.

Mit mondunk még a filmről? Mit tesz az emberiség, ha egy nagy csapat űrlény bandázik a környéken? Kilakoltat. Ha nem megy szép szóval, majd megy másként. A District 9 szépen és okosan nyúl komoly témákhoz, és még a ragacsos moralizálást is megússza valahogy. Valamint remek akciófilm. Olvasd el kritikánkat!