Erre csorgatják a nyálukat a kockafejek

Vágólapra másolva!
Sherlock Holmes csajától kezdve a vörös Scarlett Johanssonig töménytelen mennyiségű izgalom érte a hétvégén lezajlott Comic-Con képregény-találkozó résztvevőit. Összeszedtük a nyilvánosságra került legizgalmasabb filmes híreket és videókat.
Vágólapra másolva!

Múlt héten csütörtök és vasárnap közt rendezték meg San Diegóban a Comic-Con képregénytalálkozót, ahol idén is rengeteg izgalmas filmes információ látott napvilágot. Nem vállalkozunk arra, hogy minden hírmorzsát összekaparjunk (ha tudsz angolul és rengeteg időd van, érdemes végigolvasni a /Film összes beszámolóját, amikben nem csak a filmes, hanem a tévés hírek is szerepelnek), de a legérdekesebbnek tűnő dolgokat idegyűjtöttük.

Kezdjük ezzel az új fotóval a Jennifer's Body című horrorkomédiából, amin az estélyit viselő Megan "vámpír" Fox éppen szexisen és félelmetesen hajol a férfi főszerepet játszó Johnny Simmons fölé. Tartunk tőle, hogy mindjárt lesmárolja. További új képek itt.

ForrA!s: [origo]
Johnny Simmons és Megan Fox a Jennifer's Body-ban

A Vasember 2: Aki szorgosan követi Jon Favreau tweetjeit, már tudja, hogy július 18-án befejeződött a jövő májusban mozikba kerülő film forgatása. A YouTube-on bő nyolc percet meg lehet nézni a közönségtalálkozóból, amin Favreau és a főszereplők mesélnek a filmről. A legjópofább talán az a sztori, hogy a Black Widow-t játszó Scarlett Johansson nem csak most vörös a figura miatt, hanem már a meghallgatásra is befestett hajjal ment, úgyhogy Favreau egyből látta rajta, hogy nagyon akarja a szerepet. Az is kiderül, hogy Scarlett nagyon sokat edzett és rengeteg tojásfehérjéből készült omlettet evett, hogy az akciójelenetei nagy részét kaszkadőr nélkül játszhassa el.

Forrás: [origo]
Robert Downey Jr. A Vasember 2-ben

Avatar: Nagy sikert aratott a 24 perces részlet, amit levetítettek James Cameron 3D-s sci-fijéből, legalábbis Anne Thompson lelkesen számolt be a Pandora bolygó gazdag növény- és állatvilágáról. A Variety bloggere rövid videointerjút is készített Cameronnal, aki elmagyarázta, hogy az ő általa használt motion capture technikánál már nem pöttyöket ragasztgatnak a színészek arcára, hanem egy kicsi kamerát szerelnek az arc elé, ami minden arcmozgást rögzít, tehát semmi sem vész el az animációs szakasz során, sőt az animátorok még hozzáadnak gesztusokat. Cameron hozzáteszi, hogy reméli, hogy a színészek is megkedvelik lassan ezt a módszert, mert valójában sokkal nagyobb teret enged a játéknak, mintha maszkban kellene bohóckodniuk. A film hivatalos honlapja is él már, a magyarországi bemutató a tervek szerint december 17-én lesz.

Tron Legacy: Emlékszem, mennyire menőnek tűnt anno a Tron látványvilága (egy kis emlékeztető), és most ugyanúgy lenyűgöz a Tron Legacy-re keresztelt folytatás előzetese. Ezt igazából a tavalyi Comic-Conon mutatták be, de a Disney most tette elérhetővé a neten. Nem csoda, hogy nem siettek: a film csak 2011-ben jön. Jeff Bridges visszatér Kevin Flynn szerepében, de most már a fia (Garrezz Hedlund) a főhős, aki elveszett apját keresi, és maga is belekerül a számítógépes programok világába.

A Tron Legacy előzetese

Sherlock Holmes: A legújabb előzetes, amit a Comic-Conon bemutattak, még nem került fel a netre, itt van viszont egy takaros poszter, amin Rachel McAdams figurája, a dekoratív padlizsánlila ruhát viselő Irene Adler néz ránk hamiskásan. A film honlapja is él már, a sztoriról pedig az derült ki, hogy középpontjában Lord Blackwood (Mark Strong) figurája áll, akit ugyan kivégeztek, de mégis visszatérni látszik a túlvilágról. Holmes és Watson természetesen megpróbálnak az ügy végére járni.

Újhold: A novemberben mozikba kerülő új Alkonyat-film közönségtalálkozóján levetítettek két részletet a filmből, és ezeket kamerás verzióban a neten is meg lehet nézni, amíg le nem szedik (első klip, második klip). A hibbant rajongók sikítozása kissé zavaró, de kalózvoltukhoz képest azért egész tűrhető minőségűek a klipek.

Forrás: [origo]
Taylor Lautner és Kristen Stewart az Újhold-ban

Új Richard Kelly-film: valami miatt még mindig nem mondtunk le teljesen Richard Kellyről, annak ellenére, hogy a Donnie Darko óta semmi értékelhetőt nem csinált, úgyhogy felkaptuk a fejünket arra az elejtett információmorzsára, amit a The Box népszerűsítése során ejtett el: most készült el legújabb forgatókönyvével, egy 2014-ben Manhattanben játszódó thrillerrel. Még annyit árult el róla, hogy drága film lesz, mert kb. 40%-át motion capture technikával akarja megcsinálni.

Ahol a vadak várnak: A Comic-Con látogatói ebbe is belenézhettek, mi be kell érjük egy amúgy nagyon bájos kisfilmmel, amiben a könyv szerzője, Maurice Sendak és Spike Jonze rendező beszélnek a filmváltozatról. Jonze nagyon jó fejnek tűnik amiatt, hogy maximálisan tiszteletben akarta tartani az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő könyvet, Sendak pedig azzal viszonozza a jófejséget, hogy halálra dicséri Jonze filmjét. Pár pillanatot azért a forgatásból is elcsíphetünk, ahol természetesen felbukkannak a szőrmók lények. Az amerikai mozibemutató október közepén lesz, és ha minden jól megy, novemberben már hozzánk is megérkezik a film (az új Harry Potter előtt itthon is vetítik az előzetesét).

Forrás: [origo]
Max Records az Ahol a vadak várnak-ban

District 9: Az USA-ban augusztus közepén, nálunk valószínűleg szeptember végén mozikba kerülő űrlényes sci-fit teljes egészében levetítették a Comic-Conos közönségnek, de nekünk is jut jó pár video: miniinterjú Peter Jacksonnal, aki a film producere, Neill Blomkamp rendezővel, Sharlto Copleyval, aki a főszerepet játssza, a vetítés előtti bevonulás Peter Jackson köszöntőjével, részlet a közönségtalálkozóból és egy pillantás az egész felhajtásra és a bejutásra váró nézőkre. A film egyébként a /Film bloggere szerint látványos és izgalmas, de az elejéből szerinte lehetne vágni tizenöt percet, mert lassú.

Teszünk a végére is egy képet, hogy keretes legyen: itt egy reklámpóló Zack Snyder Sucker Punch-ához. A filmben felvonuló öt elképesztően csinos csaj és a kattant sztori (egy lobotómia előtt álló, elmegyógyintézetbe zárt leányzó fantáziavilágba menekül élete szörnyűségei elől) miatt már eleve vártuk ezt a filmet, de mióta megláttuk ezt az "agyas" pólót, azóta különösen kíváncsiak vagyunk rá.

ForrA!s: [origo]
Sucker Punch-póló