Vágólapra másolva!
A második Transformers hatalmas robotjai dominálják a héten a mozikat, de akinek nem fűlik a foga a sok robbanáshoz, megnézhet helyette egy emberi történetet a fiatal Coco Chanelről.
Vágólapra másolva!

Coco Chanel / Coco avant Chanel - 2009

Miről szól? Arról, hogy mi minden történt aközött, hogy a kis Gabrielle Chanel árvaházba került és aközött, hogy lezajlott az első sikeres Coco Chanel-divatbemutató.

Ki a rendező? Anne Fontaine, aki általában nem kosztümös filmekben utazik. Ő csinálta többek közt a Vegytisztítás-t és a Hogyan öltem meg az apámat?-ot.

Kik a szereplők? Coco Chanelt Audrey Tautou játssza, első befolyásos pasiját, Étienne Balsant az inkább komikusként ismert Benoit Poelvoorde (A tökös, a török, az őr meg a nő, Asterix az Olimpián) alakítja, nagy szerelmét, Boy Capelt Alessandro Nivola (Góóól!, A szem) formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak a kivételesen nem csak ajakcsücsörítéssel dolgozó, megkapó Audrey Tautoura.

Mit mondunk még a filmről? Minden sikeres nő mögött ott áll egy férfi, aki összetörte a szívét. Vagy kettő. Leginkább ez a tanulság a Coco Chanel korai éveit feldolgozó vadiúj filmbiográfiából. A látvány persze pazar, Audrey Tautou pedig végre valahára maga mögött hagyja Améliet és a csodálatos életét. Olvasd el a kritikánkat!