Épülj be a maffiába!

Vágólapra másolva!
Ha szeretnéd premier előtt megnézni a Gomorra című díjnyertes, kőkemény gengszterfilmet, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Bár a cannes-i nagydíjas és európai filmdíjas Gomorra témája hasonló, nem sokban emlékeztet az olyan népszerű maffiafilmekre, mint például a Keresztapa. A Gomorra a szicíliai gyökerű maffiához hasonló bűnszövetkezetről, a nápolyi Camorráról szól, de a játékfilm sokkal valósághűbb, mint Coppola trilógiája vagy Scorsese gengszterfilmjei.

A film Roberto Saviano azonos című könyvén alapul, amelyben feltárta a Camorra működését. Hogy mennyire nem fikcióról van szó, azt bizonyítja, hogy Savianót folyamatosan testőrök őrzik, mivel több életveszélyes fenyegetést kapott a bűnszövetkezettől. A filmváltozatot Matteo Garrone (Első szerelem) rendezte, aki több szálon futó történetben mutatja be, hogyan szövi át a nápolyiak életét a mindent behálózó Camorra.

A rendező szavaival: "A Camorra tagjainak a hétköznapjait akartam bemutatni. ... Úgy akartam megcsinálni a Gomorrá-t, mint egy dokumentumfilmet vagy háborús tudósítást. Természetesen a film egy színészekkel létrehozott rekonstrukció, de azt akartam, hogy a közönség elfelejtse, hogy egy filmes stáb áll a kamera mögött."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Keresztapa című filmben egy lófejet használtak megfélemlítésre.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 7-én kedden 20 órára a KINO mozi nagytermébe (1137 Budapest, Szent István körút 16.):

Bagyánszki László, Béres Edit, Bódi Ágnes, Boltresz Balázs, Bolyós Jenőné, Csontos Eszter, Fancsali Tibor, Fischl Erika, Grincsisin Bogdán, Gruber Dóra, Hild Laura, Horváth Ákos, Hujder Zoltán, Istók József, Jedloczki Dániel, Kárász László, Kaszár Erika, Kovács Zoltán, Kramer Ágnes, Kubinyi Balázs, Láng Eszter, Maráz Attila, Markert László András, Mihalik János, Molnár Anna, Orbán Géza, Orosz Péter, Pajtás Lia, Papp András, Potsubay Tamás Ernő, Rácmolnár Milán, Rinyu Katalin, Rózsa Zalán, Sarkadi Renáta, Sinka Rodica, Somogyi Ágnes, Sugár Sarolta, Szabó Annamária, Szűcs Zsuzsanna, Takács Adrienn, Tari Tamás, Tóth Róbert, Tűzkő József, Varga Zsolt

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még számos alkalmad lesz az ingyen mozizásra!