Vágólapra másolva!
Erőszakos, drogos, lepattant trió, akik mellesleg menő rockerek szeretnének lenni. Ha érdekel a "belga Trainspotting", játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Kell egy dobos! [origo] filmklubos vetítésére.
Vágólapra másolva!

Koen Mortier számos videoklip és reklám után megrendezte első filmjét, a "belga Trainspotting" címre jó eséllyel pályázó Kell egy dobos!-t (Ex Drummer).

A film három szerencsétlen alakról szól, akik tökéletes triót alkotnak egy együtteshez: az énekes beszédhibás, a gitáros süket, a basszusgitárosnak béna az egyik karja. Már csak egy dobos hiányzik, akire a Dries nevű életunt író személyében találnak rá a srácok. Dries csatlakozik is a bandához, és a csapat tagjainak addig sem éppen rózsás élete még rosszabbra fordul.

A főhősök mindannyian hihetetlenül nyomasztó életet élnek: egyikük szokása, hogy nőket erőszakol meg, a másik őrült apját tartja bezárva, a harmadik drogfüggő. Figyelmeztetünk minden potenciális nézőt, hogy Mortier mindezt rendesen meg is mutatja, és nem riad vissza az explicit szexjelenetektől sem.

http://www.youtube.com/v/0wwNwANOl_U&rel=1

A filmet a holland-flamand kulturális fesztivál, a LOW keretében mutatják be. A filmvetítésekre a fesztivál alatt március 1. és 12. közt kerül sor, és a Kell egy dobos! mellett még számos holland, illetve belga nagyjáték- és dokumentumfilmet megtekinthetnek az érdeklődők. Részletes program itt található.

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Belga együttes egyik népszerű számának BKV a címe.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 10-én hétfőn 19 órára a Merlin Színházba (1052 Budapest Gerlóczy utca 4.):

Ágfalvi Andrea, Alattyányi Sándor, Andrási Katinka, Bajtek Rózsa, Bakos Zoltán, Balogh Anna, Barabás Sándorné, Bártfay Artúr, Benedek Nóra, Béres Endre, Bodó László, Bognár Bea, Csaszó László, Csattanó Csaba, Csik Beatrix, Csonka Zsófi, Csuri Kálmán, Deák Dóra, Dervadelin Mária, Erőss Gizella, Fürts Ferenc, Galambos Dániel, Gara Zsuzsa, Góren Veronika, Gyárfás Zoltán, Győri Erika, Hargitai Viktória, Heves Réka, Horváth Zsolt, Jakobetz László, Kaizer Miklós, Kalocsay Krisztina, Kátainé Kiss Adrienne, Kibédi Zsuzsanna, Kósa András, Kovács Enikő, Kovács Judit, Lichten Ágota, Lovasi Rita, Márti Antal, Mayer Nikoletta, Módos Eszter, Mohai Gábor, Molnár Anna, Molnár Menyhért, Molnár Péter, Morva Bernadett, Musitz Anita, Nagy György, Nagy Péter, Nagy Tünde, Novák Balázs, Noveczky Tamás, Papp Orsolya, Papp Péter, Pataki Vladimír, Péter Géza, Pusztai Krisztina, Rábel Kálmán, Reszter György, Sándor Elvira, Solt Nóra, Somogyi Ágnes, Sütő Attila, Szabó Dániel, Szabó Gergely, Szobi András, Szőcs Katalin, Táltos Andris, Való Attila, Váradi Vera, Varga Balázs, Veres Dániel, Zsigmond Anna

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!