2008 a moziban: Jobb lett volna, ha ezt nem látjuk

Vágólapra másolva!
A moziban néha csodálatos képeket mutatnak, amiktől csak úgy szárnyal a képzelet. Máskor meg Mucsi Zoltán veri rezignáltan a farkát, vagy egy fiatal nő letépi a saját állkapcsát. Olyankor a képzelet kicsit felfüggeszti a szárnyalást. Öt dolog, ami nélkül meglettünk volna idén.
Vágólapra másolva!

5. Amy Smart szétszakítja a saját állkapcsát a Tükrök-ben

Forrás: [origo]

Ennek a jelenetnek a végeredménye annyira gusztustalan volt, hogy még Jack Bauer is rögtön belehányt a legközelebbi csapba, amikor szembesült vele. Pedig ő azért már látott egy s mást.

+ + +

4. Mucsi Zoltán a konyhában hokizik a Tabló-ban

Forrás: [origo]

Már évek óta terjed a városi legenda, aminek valóságtartalmáról aztán számos alternatív színházi előadáson a saját szememmel is meggyőződhettem: a magyar színészek közül Mucsi Zoltánnak van a legnagyobb farka. Szívből gratulálok a jó szerencséjéhez, de nem kéne állandóan hadonászni vele, mert még kiveri valakinek a szemét.

+ + +

3. Tizenöt percig mutatják a hajó orrát A londoni férfi-ban

Forrás: [origo]

Pár éve olvastam egy cikket, ami a Visszafordíthatatlan-nal kapcsolatban feszegette a kérdést, hogy vajon muszáj volt-e a fickónak huszonháromszor lesújtani azzal a poroltóval, nem lett volna elég csak mondjuk kilencszer? Nekem is hasonló gondolataim támadtak A londoni férfi nézése közben. Értem Tarr Béla szándékát, hogy be akarja húzni a nézőt a lassan hömpölygő történetébe, de engem már öt perc után behúzott, a maradék tíz perccel pedig csak annyit ért el, hogy jól felhúzott.

+ + +

2. Scarlett Johansson és Natalie Portman színművészettel próbálkozik A másik Boleyn lány-ban

Forrás: [origo]

Ha már beszippantásról beszélünk: A másik Boleyn lány egy pillanatig se tudta elhitetni velem, hogy egy átélhető történet pereg a vásznon és nem Hollywood két legfelkapottabb üdvöskéjét nézem, amint beöltözőst játszanak. Különben is, kinek volt az a remek ötlete, hogy Scarlett legyen a jóságos Mary és Natalie a számító Anne? Valószínűleg ugyannak az embernek, aki szerint a Hulk majd jó lesz VIII. Henriknek. Mindhárman hülyét csináltak magukból.

+ + +

1. A Nyugalom című film

Forrás: [origo]

Bartis Attila regénye zseniális. Még szerencse, hogy előbb olvastam, mint hogy megnéztem Alföldi Róbert teljesen felesleges filmadaptációját, mert különben félő, hogy hozzá nem nyúltam volna a könyvhöz. A Nyugalom hibáit már kivesézte Bujdosó Bori kolléganőm, itt most annyit tennék hozzá, hogy ha minden más klappol, a borzalmas utószinkron akkor is hazavágta volna a filmet. Kínosan röhejes volt például az a jelenet, amikor Hernádi Judit szopásra készülődik, begerjedve rángatja le a gatyát Makranczi Zalánról, de mégis olyan hangon beszél, mintha híreket olvasna fel egy süketszobában. A film bemutatója után nem sokkal Alföldi kirúgta a fél Nemzetit, és ezzel elterelődött a figyelem a Nyugalom-fiaskóról.