A gimis aranycsapat

Vágólapra másolva!
A napokban bemutatott Junóról már lehet tudni, hogy az új évezred kamaszai számára ugyanolyan alapmű lesz, mint 30 éve a Grease, 20 éve a Meglógtam a Ferrarival, vagy 10 éve az Amerikai pite. Hőseikkel könnyű azonosulni, de mégis sokkal extrémebb karakterek, mint akikkel valóban egy osztályba jártunk. Összeállításunk egyedülálló gimnáziumi aranycsapatot hoz létre az utóbbi évek legjobb gimis filmjeinek kívülállóiból, pomponlányaiból és lógósaiból, akikkel egy percig se lettek volna unalmasak a tiniévek - persze nem is a tanulásról szóltak volna.
Vágólapra másolva!

OSZTÁLYNÉVSOR

Bébel (Éretlenek)

Agnes Ahlberg (Kurva Amal)

A legjobb puskázó

Legvalószínűtlenebb, hogy felszedi a suli legjobb csaját

A francia kultfilm nem öregedett annyira jól, mint maga Daniel Auteuil, de képtelen puskázási ötletek begyűjtéséhez még mindig a legjobb forrás. A magolást elvből elutasító diákok vezéregyéniségeként a suli felrobbantásától sem riad vissza és még a zakóba bevarrt, illetve a hangszórón bediktált válaszokat is bevesszük tőle.

...És mégis! A svéd porfészekben a heteroszexuális tinik élete sem fenékig tejfel, a lányok iránt érdeklődő, befelé forduló Agnesre azonban a világ legcikibb szülinapján kívül még egy rakás megpróbáltatás vár mielőtt kacér kis választottjával megmutathatja a "coming out" kifejezés szó szerinti jelentését.

Donnie Darko (Donnie Darko)

Ferris Bueller (Meglógtam a Ferrarival)

Legtöbb időt tölt képzeletbeli barátokkal

A legnagyobb lógós

A pszichológiailag nehéz esetnek minősülő Donnie a világ végét várja, de ha kell, maga is tesz érte. Nyuszifejű legjobb barát, időutazás Halál Nagyival, pedofil Patrick Swayze, a suli elárasztása és Duran Duran minden mennyiségben - egy azonnali klasszikus és azonnali sztárdobbantó Jake Gyllenhaalnak.

A nyolcvanas évek tinifilmgyárosának, John Hughes-nak a Reszkessetek betörők!-et is megszégyenítő macska-egér kalandja a szokásos gimis klisékarakterek közé besorolhatatlan Matthew Broderickkel ártatlan móka, de nem garantált, hogy az ágyban forgolódó bábu és az előre felvett kapucsengő-válasz másoknak is ilyen simán bejönne egy szabadnaphoz.

Regina George (Bajos csajok)

Tracy Flick (Gimiboszi)

A legjobb csaj, aki ezt nagyon is tudja magáról

Legvalószínűbb, hogy az USA első női elnöke lesz belőle

Igazi bűnös élvezet a Heathers - Gyilkos játékok kilencvenes évekbeli felmelegítése az egész gimit manipuláló bakfisördögökről, amelynek köszönhetően még azt is elhittük, hogy Lindsay Lohan a jókislány, Rachel McAdams pedig a rossz.

Hillary Clinton tinédzseréveinek nem hivatalos megfilmesítésében Reese Witherspoon felülmúlhatatlan alakítást nyújt, nemezise pedig maga Ferris Bueller, azaz Matthew Broderick. A fergetegesen gonosz tinikomédia után nem fogunk illúziókat dédelgetni arról, hogy a nagypolitika nem ugyanilyen szabályok alapján működne.