Ki a legény a gáton?

Vágólapra másolva!
Kíváncsi vagy rá, hogy Jude Law vagy Michael Caine-e a tökösebb pasas? A Mesterdetektív című kétszemélyes thriller megadja a választ a kérdésre. Ha szeretnéd ingyen megnézni, játssz velünk és nyerj jegyet az [origo] filmklub premier előtti vetítésére!
Vágólapra másolva!

A Mesterdetektív két férfi macska-egér játékát mutatja be: a sikeres, idősödő krimiíró és felesége fiatal szeretője állítanak egymás számára csapdákat, mégpedig vérre menőket.

Ha a cím vagy a történet ismerősen hangzik, az nem a véletlen műve, Anthony Shaffer színdarabjából először 1972-ben készült film Joseph L. Mankiewicz rendezésében. Most a világhírű drámaíró, Harold Pinter vette kezelésbe az anyagot, és ő írta meg az új Mesterdetektív-et, amely Kenneth Branagh rendezésében elevenedik meg a vásznon.

A szereposztás sem mindennapi: az írót Michael Caine, az állástalan színészt Jude Law formálja meg. Ennek a felállásnak két érdekessége is van: az egyik, hogy az eredeti filmben Caine játszotta a fiatalabb férfit - és Laurence Olivier volt az idősebb -, a másik, hogy Law már másodszor bújik egykori Caine-szerepbe a 2004-es Alfie után (de nem kell megijedni, ez most sokkal jobban sikerült).

Felmerülhet a kérdés, hogy miért kellett remake-elni egy régi krimit (ami ráadásul sikeres is volt és így nem felel meg Caine kritériumának, miszerint csak ócskaságokat érdemes remake-elni, mert azzal kisebbet lehet bukni); erre Branagh ezt a választ adja: "A beállításról beállításra remake-elt filmek értelme nem teljesen világos számomra ... Itt inkább arról van szó, hogy újragondoltuk az eredeti film remek központi ötletét: két férfi, egy idősebb és egy fiatalabb, egy házban összezárva vitatkoznak egy nőről, akit nem látunk, és egy halálos, végeredményben gyilkos játékot játszanak."

+ + +

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Kenneth Branagh William Shakespeare műveit filmesíti meg előszeretettel.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 21-én pénteken 20 órára a Palace Mammut 2 mozi 13-as termébe (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.):

Aranyi Tímea, Bakó Zoltán, Baranyai Éva, Becsky Miklós, Béres Edit, Bóday Bernadett Orgona, Bogdányi Izabella, Bogdola Dániel, Boros Ildi, Cinege Barbara, Csattanó Csaba, Csonka Zsófi, Csuport Dominika, Dobos Eszter, Dorci Kámán, Erdős Norbert, Erdős Réka, Fejérvári Lívia, Fuszenecker Krisztina, Fuzik Sándor, Gabró Regina, Gép Géza, Gergely Bernadett, Geyer Krisztina, Gurisatti Mariann, Haga Timea, Hajdu Anita, Himics Veronika, Horuczi Szilvia, Jankovics Boglárka, Jantsek Patrícia, Jávorffy Andrea, Juhász Zsuzsanna, Juranovszky Tamás, Kalocsay Gergely, Karikas Maja, Kiss Szilvia, Korbély Zsófia, Köller Tamás, Láng Eszter, Leé-Molnár Edit, Lóczi Katalin, Lugosi Zsuzsanna, Máriás István, Márki Iván, Matics Beatrix, Michels Antal, Mikle Sándor, Mohai Gábor, Molnár Péter, Müller Máté, Nagy Bernadett, Nagy László, Nándorfi Kálmán, Nyulászi Eszter, Orosz Petra, Ott Roland, Pataki Vladimir, Paulics Petra, Paulovicz Mónika, Pere Norbert, Petrovácz Dóra, Polaneczki Katalin, Poros Viola, Rácmolnár Sándor, Reinholcz Bálint, Rényi Ádám, Rózsás Krisztián, Samu Emma, Schőn Stefánia, Siklói Piroska, Stanfel Szilvia, Szibilla Zoltán, Tánczos György, Tárnyik Viktória, Udvarnoky Zsófia, Ujlaki Emese, Várfi Krisztina, Végh Sarolta Emese, Vesztergom Andrea, Vetrik Szabolcs, Vidák Veronika, Világos Nóra, Zsigmond Tamara

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!