Rajzolj pöcsöt a filmklubnak!

Vágólapra másolva!
Mozgósítsd kreatív énedet, ha ihletre van szükséged, nézd meg a Superbad című kamaszkomédiát és alkoss! Nem viccelünk: küldd be nekünk legsikerültebb pöcsöt ábrázoló, saját készítésű rajzodat, hogy esélyed legyen megnyerni az Intercom által felajánlott 30 000 Ft értékű, szupervicces filmekből álló DVD-csomagot.
Vágólapra másolva!

Egy valamirevaló tinikomédia elképzelhetetlen pöcs nélkül, hiszen kamaszkorban válik sürgetővé az említett szerszám minél hamarabbi és minél gyakoribb használata. A Superbad című vígjáték kicsit lúzer főhősei, Seth (Jonah Hill), Evan (Michael Cera) és Fogell (Christopher Mintz-Plasse) is éppen a fenti probléma megoldásán fáradoznak, aminek az első lépése, hogy valahogyan a kiszemelt, náluk sokkal menőbb csajok közelébe kell férkőzniük.

Miközben Evan és Seth Beccáról, Evan reménytelennek tűnő szerelméről beszélgetnek, fény derül Seth egy különös gyerekkori problémájára: alsós korában, ha csak papír került a keze ügyébe, elkezdett kényszeresen pöcsöket rajzolni, aminek a művészetét egészen magas szintre fejlesztette.

A mellékelt (eredeti nyelvű) filmrészletet megnézve reméljük, hogy nem csak Seth problémájának súlyosságáról bizonyosodsz meg, hanem megirigyelve a srác kreatív alkotásait, magad is kedvet kapsz a pöcsrajzoláshoz - sőt, kifejezetten bátorítunk arra, hogy rajzolj, fess vagy tologass pixeleket, és alkotásodat küldd is el nekünk!


A Superbad-et forgalmazó Intercommal közösen úgy gondoltuk, hogy a már több országban sikerrel lezajlott versenyt mi is meghirdetjük: várjuk a pályamunkákat, azaz bármilyen, pöcsöt ábrázoló saját készítésű rajzot/festményt, amely készülhet eleve digitális formában vagy "analóg" módon is, de utóbbi esetben a bescannelt művet kérjük elküldeni. Érdemes megerőltetni magadat, mert a legjobbnak ítélt pöcsrajz alkotója az Intercomnak köszönhetően 30 000 Ft értékű, csupa vicces filmet tartalmazó DVD-csomagot kap! További két pályázó kisebb értékű filmes ajándékcsomagban részesül.

Kérésünk, hogy ha szeretnél pályázni, a következő paramétereket tartsd be: a kép legyen minimum 600 pixel széles - vagy ugyanilyen magas, ha álló pöcsben utazol -, a file mérete ne haladja meg az 500 kbyte-ot, a formátum pedig jpeg, gif vagy png legyen. Az alkotást a [email protected] email címre küldd, az email subjectje "pöcsös játék" legyen. A pályamunkák beérkezési határideje: 2007. november 2., péntek. A pályamunkák bemutatása és eredményhirdetés a filmklub hasábjain: november 5., hétfő.

A remekműveket háromtagú zsűri bírálja el, melynek tagjai: Bujdosó Bori (pszichológus, újságíró, a pöcsös cikk szerzője), Tövisházi Ambrus (zenész, producer, énekes, az Igazi mikulás című film zeneszerője) és Varga Ferenc (okleveles külkereskedő, közepes rajztanuló).

A cikk címéhez a Kispál és a borz együttes Tingli-tangli című számából loptunk. Utólag is köszönjük!