A komédia új királyai

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy névről még nem ismered őket, de lefogadjuk, hogy idén rajtuk nevetsz legtöbbet a moziban ülve: bemutatjuk Hollywood új vígjáték-zsenijeit. Judd Apatow és társai először a kilencvenes évek végén vetették magukat észre két, méltatlanul szőnyeg alá söpört tinisorozatukkal (Freaks and Geeks, Undeclared), aztán a 40 éves szűzzel berúgták az ajtót, idén pedig a Felkoppintvával és a Superbaddel végre az egész világ számára nyilvánvalóvá tették, hogy ők jelentik Woody Allen utánpótlását, és a következő év(tized)ekben nekik köszönhetjük majd a moziban töltött legkellemesebb pillanatainkat. Senki sem olyan vicces ma Hollywoodban, mint ők.
Vágólapra másolva!

Név: Seth Rogen

Az Apatow-univerzumban: Mentorának tekinti Apatow-t, akit tizenéves kora óta ismer. A Freaks and Geeks-ben és az Undeclared-ben fontos szerepet játszott, utóbbinak már társírója is volt, a 40 éves szűz-ben mellékszereplőként és koproducerként vett részt. A Felkoppintvá-ban megkapta a férfi főszerepet, az Evan Goldberggel közösen írt Superbad-ben viszont csak apró szerepe volt, mert kiöregedett abból, hogy eljátssza saját magát az önéletrajzi alapokon nyugvó filmben - így Jonah Hill alakítja a róla mintázott figurát. Szintén Goldberggel írták a Pineapple Express-t, amelyet David Gordon Green rendezett Apatow produceri irányításával; a főszerepeket Rogen és egy másik régi motoros, James Franco játsszák (bemutató jövő nyáron). Szintén jövőre érkezik a mozikba a Drillbit Taylor című komédia, amelynek Rogen a társzerzője, Apatow a producere, a két főszereplő pedig Owen Wilson és Leslie Mann.

Az Apatow-univerzumon kívül: Ragaszkodnak egymáshoz Apatow-val, Rogennek egy jelentősebb munkája volt az istállón kívül: a Da Ali G Show második évadján dolgozott íróként. Emellett feltűnt többek közt a Donnie Darkó-ban, a Ron Burgundy legendájá-ban és az Én, a nő és plusz egy fő-ben is.

Nézd meg ezt a rövid részletet a Freaks and Geeks-ből, ahol Rogen figurája csúfolja a tubás csajt a suliból, és ezt a kicsit hosszabbat, amelyikben már egészen másképp érez a lány iránt.

Forrás: [origo]



+ + +

Név: James Franco

Az Apatow-univerzumban: Akárcsak Seth Rogennek, neki is a Freaks and Geeks-ben indult a karrierje, ahol a legjóképűbb menő srácot, Danielt játszotta, aki Busy Philipps figurájával járt. Ezután néhány évre elcsatangolt, de jövőre újra összeáll a régi banda: a Pineapple Express című szívós komédiában tér vissza, amiben Rogen figurájának dílerét játssza.

Az Apatow-univerzumon kívül: Igaz, hogy a F&G egy évad után lekerült a műsorról, de nem kellett soká várnia a hírnévre, amely a Pókember-rel és Harry Osborn szerepével érte utol. Ezután felejthető és/vagy kisebb szerepek (Trisztán és Izolda, A halott lány, Flyboys, Annapolis, In the Valley of Elah) jöttek, úgy érezzük, az igazi komoly Franco-bemutatkozás még várat magára.

Nézd meg a Freaks and Geeks-ből ezt a rövid részletet, amiben Daniel a haverját, Nicket (Jason Segel) reklámozza Lindsay-nek.

Forrás: [origo]



+ + +

Név: Jason Segel

Az Apatow-univerzumban: a Freaks and Geeks-ben Nicket játszotta, a freakek egyikét, aki odavan a dobolásért és összejön Lindsay-vel. Az Undeclared-ben is szerepelt, a Felkoppintvá-ban pedig Bennek (Rogen) az a lakótársa volt, aki flörtölt Debbie nővérével (Leslie Mann). Jövőre mutatják be a Forgetting Sarah Marshall című vígjátékot, amelynek Apatow a producere, Segel írta és egy szakítás után kevés sikerrel lábadozó pasit játszik benne - az excsaj pedig nem más, mint Kristen Bell, azaz Veronica Mars.

Az Apatow-univerzumon kívül: Játszott ebben-abban, de semmi emlékezetesben.

Nézd meg ezt a jelenetet a Freaks and Geeks-ből, amiben Nick csillogtatja a dobtehetségét.

Forrás: [origo]