A Simpson család a moziba költözik

Vágólapra másolva!
Tizennyolc év elteltével a kelekótya Simpson család kibújik a tévékészülékből és meghódítja a mozit is: itt A Simpson család - A film, a népszerű rajzfilmsorozat egész estés filmváltozata. Ha szeretnéd megtudni, hogy Homer hogyan keveri hatalmas bajba a családját, sőt, egész Springfieldet, akkor játssz velünk, és jegyet nyerhetsz az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

A Simpson család - A film nyilvánvaló vonzereje, hogy közben négyszer olyan hosszú ideig nevethetünk, mint a tévésorozat egy epizódját nézve. Nem meglepő módon a kelekótya család is legalább négyszer akkora kalamajkába keveredik, mint a tévében szokott: Homer véletlenül mérgező anyagot önt a springfieldi folyóba, ezért Schwarzenegger elnök katasztrófasújtotta övezetnek nyilvánítja a várost, amely fölé üvegburát húznak, hogy elszigeteljék a külvilágtól. Homernak nincs más választása, sebesen a tettek mezejére kell lépnie, mielőtt a kormány megsemmisíttetné az otthonukat.

Az egész estés animációs filmben visszatérnek a '89 óta futó tévésorozatból jól ismert szereplők: a lüke Homer, megfontoltabb felesége, Marge, a rosszcsont Bart gördeszkájával együtt, és persze a kislányok, Lisa és Maggie. És eláruljuk, hogy a főszereplők mellett még egy sertésnek is fontos szerep jut a filmben. A filmen természetesen a tévésorozat alkotógárdája dolgozott, a rendező David Silverman, aki már a sorozat indulásakor a csapat tagja volt, és minden apróságot tud a figurák megrajzolásáról, például fejben tartja, hogy Bart fején hány "tüskének" kell lennie. Jelenleg ő a sorozat animációs vezetője, emellett ő volt a Szörny Rt. társrendezője is.

Az alkotók állítólag a kezdetektől fogva tervezték az egész estés moziváltozatot, de a sorozat indulásakor még nem volt meg a szükséges nagyságú író- és rajzológárdájuk, hogy a folyamatosan futó epizódok mellett egy nagyjátékfilmet is megcsináljanak. Tizennyolc év elteltével azonban a szélesvászon minden lehetőségét kihasználó, 100 beszélő szereplőt felvonultató alkotást varázsoltak a mozikba. Silverman azt ígéri, hogy a sorozat rajongói rengeteg meglepetést találnak majd a filmben, amit a tévében még nem láthattak, és abban a különleges élményben lehet részük, hogy egy nagy teremben, több száz másik emberrel együtt nevethetnek fel a poénokon.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A Simpson család kutyáját Kiskrampusznak hívják.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 8-án szerdán 20 órára a Palace Mammut II. mozi 9-es termébe (1024, Budapest, Lövőház utca 2-6.):

Aczél András, Ambrus Ilona, Antal Judit, Bagdi Enikő, Balog Dezső, Bátyi Zoltán, Bauman Eszter, Biró Magdi, Bolfán Blanka, Brzoboháty Péter, Csenár Róbert, Détári István, Emmer Veronika, Fabók Magdolna, Farkas Anita, Fauszt Gábor, Frittmann Johanna, Fuszenecker Krisztina, Garai Bernadett, Garamvölgyi Andrea, Giczy Ágnes, Haiszer Agnes, Harman Balázs, Hauth Eva, Heé Anikó, Herczeg Artúr, Hutanu Emil, Illyes Szabolcs, Jancsó István, Jánoska Dóra, Jantsek Patrícia, Józsa Levente, Káró Adrienn, Kerecsanin Péter, Kispál Krisztina, Kittel Emese, Kruller Eszter, Lakatos Norbert, Lambert Zsuzsa, Loderer Csilla,
Lőrincz Dorottya, Mérész Egmont, Miller Béla, Molnár Dániel, Nagy Dávid, Nagy Dorottya, Neumann Anita, Nguyen Trong Hieu, Nyulász Balázs, Ónodi Rita, Oresztesz Nemes, Pálinkás Krisztina, Polaneczki Katalin, Portik Ferenc, Preszecsán Vivien, Rakonczai György, Suha Diána, Supper Norbert, Szebényi Kornélia, Szentgáli Judit, Tóth Csaba, Törtei Zsófia, Végső Viola, Virág Árpád, Worschitz Angéla, Zentai Szilvia, Zsikla Zsuzsa

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!