A Pókember sötét oldala

2007.04.23. 18:47

Pókember május első hetében világszerte visszatér a mozivásznakra. Ha szeretnéd mindenki másnál hamarabb megtudni, hogy Peter Parker hogyan boldogul egyre szaporodó ellenségeivel és kusza szerelmi életével, játssz velünk, és jegyet nyerhetsz a Pókember 3 premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.

Peter Parker az első részben Pókemberré változott, a második részben legyűrt pár rosszfiút és visszaszerezte Mary Jane-t, és most itt a harmadik rész, amelyben a folytatások törvényszerűségeinek megfelelően szuperhősi feladatai és magánéleti problémái is drámaian sokasodnak. Peter elhatározza, hogy megkéri Mary Jane kezét, és ehhez May nénitől kap is egy gyűrűt, valamint egy jó tanácsot, miszerint a feleségét mindig helyezze fontosságban saját maga elé. Sejthetjük, hogy ez nem jön össze teljesen Peternek, hiszen három nagy erejű ellensége is vesztére tör: Harry Osborne, aki még mindig bosszút akar állni apja haláláért, Flint Marko, aki megölte Peter nagybátyját, és időközben Homokemberré változott, valamint a fekete, pengefogú Venom, Pókember legádázabb gyűlölője.

A képregény megszállott rajongói tehát örülhetnek, hogy több kedvenc gonoszukat is viszontláthatják most a vásznon - Sam Raimi rendező interjúkban mindig kiemeli, hogy Venomot kifejezetten csak a rajongók kedvéért írták bele a harmadik részbe -, a három rosszfiúnak köszönhetően pedig az is megkapja majd betevő akcióadagját, aki nem annyira tájékozott a Pókember-univerzumban. Ráadásul a film romantikus szála is különös izgalmakat tartogat, mert Mary Jane mellett Peter első szerelme, Gwen Stacy is felbukkan a színen. A főhősöket természetesen az első két részben szereplő színészek alakítják: Tobey Maguire tér vissza Peterként, Mary Jane-t Kirsten Dunst játssza, James Franco pedig ismét Harry Osborne lesz.

Homokembert Thomas Haden Church alakítja, akit legtöbben a Kerülőutak-ból ismernek, amelyben Paul Giamatti haverja és ivócimborája volt. A Comic-Conon tartott sajtótájékoztatón Church viccelődött is azzal, hogy könnyű volt számára ez a szerep a Kerülőutak után, hiszen a figurája már ott is homokból volt (azaz úgy itta magába a bort, mint a homok). Venomot mintegy háromnegyed órás öltözködés és négy órás sminkelés segítségével Topher Grace alakítja, akire az Utóirat: Szeretlek-ből emlékezhetünk, amelyben Laura Linneyvel kezdett viszonyt, illetve a Jó társaság-ból, amelyben a korban lényegesen hozzáillőbb Scarlett Johanssonnal került kapcsolatba. Mindezek mellett Grace-ről azt kell tudni, hogy ha elindulna egy Tobey Maguire hasonmásversenyen, egészen biztosan megnyerné.

Forrás: InterCom
Kirsten Dunst és Tobey Maguire a filmben | Még több kép


Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Dr. Octavius volt Pókember ellenfele a második részben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 2-án szerdán 19 órára a Palace Duna Plaza mozi 5-ös termébe (1138 Budapest, Váci út 178.):

Árki Gábor, Balázsné Varga Hajnalka, Ceglédi Zoltán, Csaba Bánáti, Czakó Elizabeth, Dobrosi Orsolya, Domahidi Szabolcs Ákos, Dudás Barbara, Farago Zsuzsanna, Farkas Krisztina, Földes Orsi, Gál Bence, Gulyás Zoltán, Haga Timea, Herceg Dóra, Horváth Zsolt, Izsó Balázs, Jankó Andrea, Juhász Bálint, Kancsal Milán, Kecskés Eszter, Keresztes Ágnes, Kéri-Záborszky Mária, Kovács József, Kovács Krisztián, Kőmíves Tibor, Laczkó Ernő Márton, Laza Dominika, Léder Tamás, Lénárt Balázs, Lucza András, Málinger Mónika, Mayer Zsolt, Megyery Miklós, Muskotál Patrik, Németh Dániel, Papp Bernadett, Rédly Tamás, Rummel Ákos, Sárkány Viki, Sólyom Gábor, Szigetvári Mercédesz, Tavaszy Adrienne, Telek Tamás, Untener Gergő, Várkonyi Annamária, Viszmeg Károly, Wittner Balázs, Zsigmond Dániel, Zsuffa Péter

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK