A rasszista, a gyilkosok és a szörfölő pingvin

Vágólapra másolva!
Lepörögtek a nagy nyári premierek, mostantól egy ideig nagy izgalmakra nem számíthatunk a mozikban. Öt langyoskás bemutató jutott a hétre: egy Hitchcock-újragondolás, egy áléletrajzi dráma, Larry Clark deszkásai, a Hannibal Lecter figuráját felmelegítő Anthony Hopkins és az évi betevő pingvines film.
Vágólapra másolva!

Disturbia - 2007

Miről szól? A házi őrizetben levő Kale unalmában a szomszédok utáni leskelődéssel tölti az idejét, és meggyőződésévé válik, hogy a gyanúsan viselkedő szomszéd, Mr. Turner, sorozatgyilkos.

Ki a rendező? D.J. Caruso, aki korábban többek közt a Pénz beszél című sportdrámát és az Jolie-Hawke párossal készült Életeken át-ot rendezte.

Kik a szereplők? A Kale-t játszó Shia LaBeouf a szemünk előtt válik sztárrá: idén már láttuk a Transformers-ben is, jövőre pedig Indiana Jones fiaként tér majd vissza. Kale anyját Carrie-Anne Moss játssza, a csinos szomszéd lány Sarah Roemer (Átok 2), Mr. Turner pedig a rendszerint antipatikus figurákat alakító David Morse (Túszharc, 16 utca).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik izgulni-ijedezni akarnak, de a Hitchcock-rajongókat figyelmeztetjük, hogy a Hátsó ablak után nem tartogat különösebb meglepetéseket.