Catherine Deneuve dalra fakad

Vágólapra másolva!
Ha a keddtől vetített Transformerst az előző héthez számítjuk, akkor most csak egy új alkotást üdvözölhetünk a fővárosi mozikban: francia melodráma sok családi konfliktussal és néhány kellemes nótával.
Vágólapra másolva!

Le Héros de la famille - 2006

Miről szól? A nizzai Kék papagáj mulató transzvesztita tulajdonosa, Gabriel öngyilkosságot követ el, így különböző, egymással nem éppen szeretetteljes viszonyt ápoló rokonai mind a városba utaznak, hogy megtudják, mi áll a végrendeletében.

Ki a rendező? Thierry Klifának, a Vártam rád rendezőjének a második filmje.

Kik a szereplők? A szellemként visszajáró Gabrielt Claude Brasseur (Sophie Marceau apja volt a Házibuli-ban) játssza, nevelt fiát a jóképű Gérard Lanvin (Ízlés dolga, A tökös, a török, az őr meg a nő) alakítja, a népes rokonságban megtalálható Catherine Deneuve, valamint Michael Cohen és Geraldine Pailhas is, akik a rendező első filmjében is szerepeltek. Emmanuelle Béart (Mission: Impossible, 8 nő) a mulató énekesnőjét formálja meg.

Kinek ajánljuk? Semmiképp sem a szikár filmek kedvelőinek: sokszereplős családi melodrámáról van szó, énekléssel és tűzijátékkal tarkítva.