Harmadik Shrek uralkodása

Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben tapasztalható tendencia csúcsosodik ki ezen a héten: már Pókemberrel és A Karib-tenger kalózaival sem sokan merték felvenni a versenyt, de Shrekkel szemben senki sem áll ki, így ez az egyetlen friss bemutató a héten a fővárosi mozikban.
Vágólapra másolva!

Shrek the Third - 2007

Miről szól? Túl az Óperencián királya máslétre szenderül, így Shreknek kellene helyet foglalnia a megüresedett trónon. Zöld hősünk egyáltalán nem biztos benne, hogy királyi feladatokra termett, ráadásul éppen apai örömök és felelősségek elébe is néz.

Ki a rendező? Az első két rész alkotója, Andrew Adamson időközben átigazolt a Narnia krónikái-hoz, és átadta a stafétabotot Chris Millernek, aki az első két rész társírója volt, valamint a beszélő tükör hangját is ő kölcsönözte.

Kik a szereplők? Itthon magyarra szinkronizálva térnek vissza az első két rész főhősei: Shrek, Fiona hercegnő, a Szamár és a többiek. A csapat fontos új tagja Fiona uralkodásra kiszemelt rokona, akinek az eredeti verzióban Justin Timberlake kölcsönzi a hangját.

Kinek ajánljuk? Még nem láttuk, de akik igen, azt mondják, a harmadik eresztés nem ér fel a második résszel sem, pedig már az is csak árnyéka volt az elsőnek. Mindazonáltal az elszánt rajongóknak bizonyára bejön majd.

Bujdosó Bori