Vágólapra másolva!
A hétfő este agyvérzést szenvedett, intenzív osztályon ápolt Kaszás Attila állapota a kórház igazgatója szerint válságos. A Nemzeti Színház közleménye szerint a színész kómában fekszik, géppel lélegeztetik.
Vágólapra másolva!

Hétfő esti rosszulléte óta kómában fekszik Kaszás Attila. A színészt géppel kell lélegeztetni, semmire nem reagál - tudatta honlapján a Nemzeti Színház, az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatójára, dr. Bognár Lászlóra hivatkozva. A kórházigazgató szerint a beteg állapota válságos.

A korábbi tervekkel szemben nem műtötték meg a színészt a fővárosi Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben, a tervezett érrendszeri beavatkozásra nem volt szükség - közölte a Nemzeti Színház szerdán kora délután. A beteg állapota szempontjából mindez nem jelent változást - olvasható a közleményben, amelyet a teátrum az idegsebészeti intézet főigazgató-helyettes főorvosa, Szikora István tájékoztatása alapján, internetes honlapján tett közzé.

Mint írták, az elvégzett katéteres érfestés a vérzés hátterében feltételezett értágulatot nem igazolta. "A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította. Mivel az agy vérellátása ennek ellenére kielégítő, ismételt vérzés veszélye pedig nem áll fenn, a tervezett érrendszeri műtétre nem volt szükség, így arra nem került sor" - áll a közleményben.

A színész hétfőn lett rosszul a Nemzeti Színház edzőtermében, nem sokkal a Tizenkét dühös ember előadása előtt. Elvesztette eszméletét, és újra kellett éleszteni. Utóbb kiderült, hogy agyvérzést kapott.

A 47 éves, Jászai Mari-díjas Kaszás Attila a Nemzeti Színház társulatának tagja, jelenleg öt darabban játszik a színházban: a Tizenkét dühös ember-ben a 4. esküdtet alakítja, főszerepet játszik a Holdbeli csónakos-ban, emellett szerepel a Mesél a bécsi erdő-ben, a Farsang-ban, és a III. Richárd-ban is.

Moziban legutóbb tavaly, Kapitány Iván Kútfejek című vígjátékában láthatta a közönség. Tavaly szerepelt az 1956-os forradalom évfordulójára készült 56 csepp vér című rockmusicalben is, amely a Romeó és Júlia történetét helyezi az ötvenes évek kontextusába. Kaszás a Lőrinc barát figurájának megfelelő szerepet alakította a darabban.

Forrás: [origo]
A Kútfejek című film forgatásán

Kaszás Attila a mai Szlovákiában született 1960. március 16-án, 1979 és '83 közt a budapesti Színház és Filmművészeti Főiskolára járt. 1984-től a Vígszínház tagja volt, 2003-tól a Nemzeti Színház tagja. Színpadi szerepei mellett számos filmben szerepelt, többek közt az Érzékek iskolájá-ban, amelyben Gryllus Dorka volt a partnere, a Cha-cha-chá-ban és az Üvegtigris-ben.