Ben Stiller lelőhetetlen

Vágólapra másolva!
A filmforgalmazók idén még nem rukkoltak elő olyan alkotással, ami igazán érdekelné az amerikai közönséget, ezért továbbra is az év végén bemutatott komédia és családi dráma áll a toplista első két helyén.
Vágólapra másolva!

Már harmadik hete Ben Stiller és Will Smith trónol az amerikai mozijegy-eladási lista élén: előbbi Az éjszaka a múzeumban című vígjáték főszereplője, amely első helyen áll, utóbbi A boldogság nyomában című családi dráma hőse, amely a másodikon tartja magát. A múzeumi éjjeliőr kalandjai a hétvégén 24 millió dollárt értek, így a film összbevétele már 164,1 millió, a munkanélküli családapa 13 milliót keresett az elmúlt három napban, és összesen már 124,2 milliót.

Országos szinten most mutatták be Amerikában a nálunk már régóta műsoron levő Az ember gyermeké-t, amely 1209 moziban 10,3 milliós bevételre tett szert. Az összeg a hasonló sci-fik kategóriájában nem számít soknak, de nagyjából megegyezik a szintén hasonló 28 nappal később nyitásával.

A negyedik helyen a Freedom Writers című, erősen a Veszélyes kölykök-re emlékeztető tinédzserdráma áll, amelyben Michelle Pfeiffer szerepét Hilary Swank alakítja. A kb. 20 millió dollárból készült alkotás 9,7 milliót hozott 1360 moziban, ami ahhoz képest nem túl sok, hogy a Veszélyes kölykök 1995-ben nagyjából ugyanennyi moziban 14,9 millióval nyitott, ami ma 23 milliónak felelne meg. A vetítések után végzett közvélemény-kutatások szerint viszont a nézők "A" osztályzatot (azaz ötöst) adtak a filmnek, ezért a forgalmazó reméli, hogy a kedvező szájhagyomány és a pénteken 2000-re bővülő vetítőhelyek jelentős további bevételeket eredményeznek majd.

A Happily N'Ever After című animációs film elkerülte a nézők figyelmét: csak 6,8 millió dollárt szedett össze 2381 moziban. A Code Name: The Cleaner című kémvígjáték szintén hidegen hagyta a közönséget, és mindössze 4,6 milliót hozott.