A Shop-stop rendezője játszik a Die Hard 4-ben

Vágólapra másolva!
A harminchat éves rendező nem egy, de két blogon is bejelentette, hogy együtt szerepel ifjúkori hősével a Die Hard 4-ben, és ezért most nagyon boldog.
Vágólapra másolva!

A Shop-stop-filmek, a Comic strip - Képtelen képregény és a Dogma színész-rendezője semmit nem bíz a véletlenre: Kevin Smith, aki már jó ideje lelkesen blogolja mindennapjait, most két különböző helyen is beszámolt arról, hogy nemsokára Bruce Willis oldalán tűnik fel a filmvásznon. Smith a MySpace-en és a My Boring-Ass Life elnevezésű blogján is közzétette a hírt, hogy szerepet kapott a Drágán add az életed jelenleg is forgó negyedik részében (Live Free or Die Hard).

A bejegyzésben a rendező hosszan fejtegeti, mennyire szereti és tiszteli a szintén New Jersey-ben felnövő Willist és arra is kitér, milyen komoly szerepet játszott az életében A simlis és a szende vagy a Return of Bruno, Willis egyik korai, 1988-as darabja. "Hosszú évek óta imádom Bruce Willist. Ez nem a "gyere-hadd-szopjalak-le"-típusú szerelem, hanem az "Istenem-Bruce-Willis-a-világ-legkúlabb-arca"-jellegű imádat, amit azoknak tartogatunk, akik a legnagyobb hatással voltak ránk zsenge éveinkben" - írja naplójában Kevin Smith.

A blogból kiderül: a rendező életét gyökeresen megváltoztatta az a tizennyolc évvel ezelőtti nap, amikor beült a moziba, hogy aktuális barátnőjével megnézze a Drágán add az életed első részét, és ma is úgy gondolja, hogy a Die Hard-filmek teljesen újraértelmezték a hollywoodi akciófilm fogalmát. A lelkendezést Smith egy velős, de sokat sejtető mondattal zárja: "a nyáron öt napot forgattam Bruce Willisszel a Live Free or Die Hard-ban", a végére pedig azt is odabiggyeszti, hogy "folyt. köv.", de egyelőre ennél többet nem tudunk meg, így az sem világos, pontosan milyen karaktert játszik majd hőse legújabb filmjében.

Úgy tűnik, a harminchat éves rendező nem csak Bruce Willis kedvéért vállal el filmszerepeket saját filmjein kívül is: a Drágán add az életed negyedik része előtt jövőre a Catch and Release című drámában tűnik fel, Jennifer Garner és Juliette Lewis oldalán. Smith a szinkronizálással is próbálkozik - egy friss hír szerint ő kölcsönzi a hangját az egyik szereplőnek a Tini Nindzsa Teknőcök-sorozat legújabb részében.

A Live Free or Die Hard július negyedikén érkezik az amerikai mozikba, a magyarországi premier időpontjáról még nincs hír.