Augusztus 31-én kezdődik a Moziünnep

Vágólapra másolva!
Idén harmadik alkalommal, augusztus 31., csütörtök és szeptember 3., vasárnap közt rendezik meg a Moziünnepet. Négy nap alatt több mint kétszáz filmet láthatnak az érdeklődők az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron. Megtekinthetők lesznek a nyár nagy sikerfilmjei, illetve friss alkotások premier előtti vetítéseire is sor kerül majd.
Vágólapra másolva!

A rendezvény keretében olyan családi filmek kerülnek vissza a vászonra, mint a Túl a sövényen című animációs film, vagy a Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley főszereplésével készült A Karib-tenger kalózai 2. Superman is visszatér majd Brandon Routh, Kevin Spacey és Kate Bosworth főszereplésével, Bryan Singer rendezésében. Ismét láthatjuk továbbá az Underworld: Evolúció-t s benne Kate Beckinsale-t no meg Görög Zitát.

A Moziünnepen kerül a mozikba Nemes Gyula filmje, az Egyetleneim című vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról. A film főbb szerepeit Kovács Krisztián, Tóth Orsolya, Babos Gyula és Bodrogi Gyula alakítják, zenéjét DJ Palotai mixelte. A Mrs. Henderson bemutatja a második világháború Londonába, s a Windmill Színház erkölcstelen burleszkrevüinek meztelenkedő világába kalauzolja a nézőt Judi Dench és Bob Hoskins főszereplésével, míg a John Turturro rendezte Románc és cigaretta musicalvígjátékban James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet és Steve Buscemi keresik a szerelmet.

Szintén a Moziünnepen látható először az egyik legismertebb középkori szerelmespár, Trisztán és Izolda története, míg Almodóvar legújabb filmje, a Volver premier előtt kerül e négy napban a hazai mozikba. A főszereplő Penélope Cruz egy megélhetési gondokkal küzdő ifjú anyát alakít, akinek az édesanyja egy napon visszatér a halálból, hogy lányai és unokája sorsát rendbe hozza.

A korábbi évektől eltérően idén nem lesz szükség az első teljes árú mozijegy megvásárlására: ebben a négy napban minden mozijegyet csökkentett áron vásárolhatnak majd meg a nézők. A kedvezmény a rendezvény ideje alatt minden moziban, minden filmre érvényes lesz. Az eddig megszokott kuponfüzetet felváltja a pénztáraknál ingyenesen felvehető klubkártya, ami további kedvezményekre jogosítja majd tulajdonosát.

További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a Moziünnep honlapján találhatók.