Sophie Marceau nem rúgott labdába a vb mellett

Vágólapra másolva!
Megjött végre a nyár és elkezdődött a foci-vb is; ez a két, sokaknak nagy örömöt okozó esemény a magyar filmforgalmazók számára csak szomorúságra adhat okot, ugyanis idén ezen a hétvégén látogattak el legkevesebben a fővárosi mozikba. Utoljára tavaly júliusban mértek ilyen alacsony nézőszámot.
Vágólapra másolva!

A négy sovány premierfilm egyikétől sem vesztek meg a mozirajongók, így továbbra is A Da Vinci-kód vezeti Budapesten a listát; ezen a hétvégén újabb 11 ezer ember vállalkozott rá, hogy végigunatkozza a két és fél órás alkotást. Az Ómen című horror-remake második helyen nyitott 7000 nézővel, amely közepes eredmény, elmarad a Silent Hill (9700) vagy az Underworld 2 (8500) nyitásától.

A Christopher Lambert mellett Oroszlán Szonjával és Gryllus Dorkával eladni próbált A harag napja csak 2700 nézőt érdekelt, és feltehetően a szájhagyomány sem kedvez majd a gyenguska, a legtöbb más országban egyből DVD-re küldött kosztümös filmnek. Ez az eredmény egyébként a toplista ötödik helyére volt elég; az X-Men 3 és Az eltakarítónő még mindig jobban teljesített.

Két francia filmet is kaptunk a héten: egyet Sophie Marceau-val, egyet Catherine Deneuve-vel és Gérard Depardieu-vel. A közönség egyértelműen a francia színészek fiatalabb korosztálya mellett tette le a garast: az Anthony Zimmer-t 2500-an nézték meg, a Változó idők-et viszont mindössze 700-an. Feltehetően mindkét film jobban teljesített volna, ha nem ugyanarra a hétvégére időzíti bemutatásukat a forgalmazó.