Johnny Deppre polipfejű kalóz támadt

Vágólapra másolva!
A nyári hőségben A Karib-tenger kalózai második részével frissülhetünk majd fel, amelyet július 20-án mutatnak be nálunk. Addig is, amíg megjön a jó idő, A holtak kincse magyar nyelvű előzetesével vigasztalódhatunk, amelyben felbukkan Johnny Depp polipfejű ellenfele is.
Vágólapra másolva!

A Karib-tenger kalózai hatalmas sikere (650 millió dolláros nemzetközi bevételt ért el) után az alkotók nem tétováztak sokat, és úgy döntöttek, mindjárt trilógiává bővítik a filmet. A holtak kincse alcímet viselő második részt már leforgatták, és világszerte nyáron mutatják be, a harmadik rész pedig most készül, amelynek forgatása a nyár végén fejeződik be. A folytatásokat is az első részt jegyző Gore Verbinski rendezi, akinek legutóbb Az időjós című filmjét vetítették a magyar mozikban.

A holtak kincsé-ben visszatérnek az első rész főszereplői: a kótyagos Jack Sparrow kapitány, azaz Johnny Depp, és barátai, Will (Orlando Bloom) és Elizabeth (Keira Knightley). Sparrow-nak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jonesnak, a Bolygó Hollandi nevű szellemhajó kapitányának az adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. Emiatt meghiúsul Will és Elizabeth esküvője, ugyanis úgy alakul, hogy ők is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra.

A két perces előzetesben végre megpillanthatjuk Sparrow új ellenfeleit: furcsa lények kelnek ki a tengerből, akik a polipfejű Jones vezetésével a kapitányra támadnak. Jones nem könnyű ellenfél, egy óriáspolipot hív segítségül ahhoz, hogy összeroppantsa Sparrow hajóját. Keira Knightley ezúttal több szerephez jut, mint az első rövid előzetesben, ahol csak egy pillanatra láthattuk: tetőtől talpig férfiruhába öltözve tűnik fel, és ezzel kapcsolatban Sparrow megjegyzést is tesz, tanácsolva a leányzónak, hogy bájosabb, női öltözetet vegyen magára. Az is kiderül, hogy Sparrow gondjára Davey Jones kincsesládájának megtalálása lenne a megoldás. Will felteszi a kérdést, hogy pontosan mit rejt a ládika, de erre már nem kapjuk meg a választ az előzetesből.

A filmet július 20-án mutatják be a magyar mozikban, és premier előtt megtekinthető lesz az [origo] filmklub vetítésén is.