Vágólapra másolva!
Az új akcióthrillerben a főszerepet egy halom mérges kígyó alakítja, amelyek egy repülőgép utasait fenyegetik halálos marásaikkal. De jön Jackson a pisztolyával, és rendet vág.
Vágólapra másolva!

A Samuel L. Jackson főszereplésével készült legújabb akcióthrillerben a sztár nem kereskedik fegyverekkel, sőt, fénykardot sem forgat, ellenben szokatlan ellenfelekkel kell megküzdenie. A Snakes on a Plane (Kígyók egy repülőn) című film pontosan arról szól, amit az elnevezés alapján sejtünk: egy repülő fedélzetén szabadon eresztett kígyókról.

Jackson egy FBI-ügynököt alakít a filmben, aki egy maffiaügyi per kulcsfontosságú tanúját kíséri repülőn Hawaiiból Los Angelesbe. A maffiafőnök azonban egy bérgyilkost küld a gépre, aki azzal a szokatlan módszerrel akarja likvidálni a tanút, hogy egy halom mérgeskígyót ereszt szabadon a fedélzeten. Innentől evidensen adódik a film további cselekménye: az FBI-ügynök a kezdő pilóta és az utasok segítségével megpróbál megszabadulni a halált hozó állatoktól.

Mint a rövid előzetesből is kiderül, a film látványosságának fokozása végett különböző színű, nagyságú és természetű kígyók tekergőznek a gépen; belebújnak az utasok ruhájába, megmarnak egy házimacskát, beférkőznek a pilótafülkébe, és persze kiakasztják Jacksont.

Az alkotók állítólag át akarták nevezni a filmet Flight 121-ra (121-es járat), de Jackson ragaszkodott hozzá, hogy megmaradjon az eredeti cím, amelynek döntő szerepe volt abban, hogy egyáltalán elvállalta a részvételt a filmben.

A Snakes on a Plane-t David R. Ellis rendezte, aki többek közt a Végső állomás 2. és a Mobil című thriller rendezője volt. A filmben feltűnik Julianna Margulies is, a Vészhelyzet népszerű Carol Hathaway nővére. A filmet az USA-ban és több európai országban augusztusban mutatják be, a hazai bemutató időpontja egyelőre nem ismeretes.