Tom Cruise a legfárasztóbb, a volt Playboy-modell a legtehetségtelenebb

Vágólapra másolva!
Kiosztották a tavalyi év legpocsékabb filmes teljesítményeit megillető Arany Málna-díjakat. A legrémesebb filmnek az egykori Playboy-modell főszereplésével készült Dirty Love-ot választották; a legfárasztóbb híresség Tom Cruise lett a Katie Holmes iránti olthatatlan szerelmével és egyéb irritáló húzásaival.
Vágólapra másolva!

Szombaton kiosztották az Arany Málna-díjat (Razzie Awards), amelyet John Wilson 1980-ban arra talált ki, hogy azokat az eredményeket "ünnepelje", amelyeket Hollywood legszívesebben szőnyeg alá söpörne. A fricskához hozzátartozik, hogy az Arany Málnát mindig az Oscar-díjkiosztót megelőző napon adják át. Évről évre nagyjából 750 filmkészítő, filmes újságíró és filmrajongó szavazatai alapján dől el, hogy kik kapják a kétes dicsőséget jelentő díjat.

Idén legtöbb kategóriában - nem meglepő módon - a Hazárd megye lordjai-t, az egykori sikeres sorozat filmváltozatát jelölték. Ami viszont meglepő, hogy egy málnát sem kapott végül a film, mert sikerült még ennél rosszabbat is találni, méghozzá a Dirty Love című romantikus komédiának indult katasztrófát, amelynek már az előzetesét végignézni is kínszenvedés. Az egykori Playboy-modell, Jenny McCarthy által írt, az ő főszereplésével készült és volt férje, John Mallory Asher által rendezett kínos produktum a legrosszabb film, forgatókönyv, női alakítás és rendezés málnáját is megkapta.

A Dirty Love-val szerencsére a magyar mozikban nem találkozhattunk, ellenben a legfárasztóbb bulvárcélpontnak megválasztott Tom Cruise tavalyi, elmeháborodottságot sugalló megnyilvánulásait annál jobban ismerhetjük. Cruise olyannyira elvesztette a fonalat a múlt évben, hogy két jelölést is kapott ebben a kategóriában: egyiket a Katie Holmeshoz fűződő idegesítő húzásaiért (Oprah Winfrey kanapéján való ugrálás, lánykérés az Eiffel-toronynál, stb.), másikat a pszichiátriaellenes kirohanásáért. Az előbbi jelölést sikerült díjra váltania.

Forrás: [origo]
Katie Holmes és Tom Cruise éppen nagyon szeretik egymást

A legrosszabb színész Rob Schneider lett a Tök alsó 2 - Európai turné című töketlenségben nyújtott alakításáért, Hayden Christensen pedig már másodszor nyerte el a legrosszabb férfi mellékszereplő díját, ismét a Star Wars-ért. A málna odaítélői már Anakin Skywalkerként sem találták elég hitelesnek Christensen alakítását a második epizódban, most pedig Darth Vaderként utálták. A legjobb női mellékszereplő málnáját a magát néha színésznőnek képzelő Paris Hilton kapta a Viasztestek-ért, azon belül is nevetséges elhalálozási jelenetéért.

A legnézhetetlenebb páros a vásznon Will Ferrell és Nicole Kidman volt a Földre szállt boszorkány-ban, amelyben képtelenek voltak hihetően előadni, hogy vonzódnak egymáshoz, és ezzel a negatív teljesítménnyel lekörözték még Jessica Simpsonnak és farmersortjának együttes bénaságát is. Végül a legrosszabb remake vagy folytatás kategóriában a '94-es Maszk folytatása, a Son of the Mask nyert, amely Jim Carrey nélkül semmi érdekeset nem tudott felmutatni.