Madonna bokszfilmet rendez

Vágólapra másolva!
Az énekesnő első filmjében egy tragikus bokszmeccset visz vászonra, a történetet egy 2005-ös dokumentumfilm is feldolgozta.
Vágólapra másolva!

A Hollywood.com úgy tudja, legközelebb a popsztár inkább a kamera mögött próbálja ki magát: Madonna a Blade to the Heat című bokszfilmet fogja rendezni. Producere Jennifer Lopez egykori üzlettársa, Julio Caro lesz, aki többek között Lopez egyik nagy bukásán, A sejt című sci-fin is producerkedett.

A Blade to the Heat megtörtént esetet dolgoz fel: a hatvanas évek elején két amerikai bokszoló, Emile Griffith és Benny 'Kid' Paret összesen három meccsen estek egymásnak, és a harmadik meccs tragédiába torkollott. Az 1962-ben a New York-i Madison Gardenben megtartott összecsapáson Paret hergelni kezdte Griffith-et (egy 2005-ös Sports Illustrated-cikk szerint 'maricon'-nak, buzinak nevezte), mire az nekiesett és a kötelek közé gabalyodott Paretet eszméletlenre verte. A bíró nem állította le a menetet, Griffith pedig további tizenhárom ütést mért ellenfelére. Benny Paret soha nem tért magához és kilenc nap múlva belehalt sérüléseibe.

A történtek azért is keltettek hatalmas felháborodást, mert ez volt az első televízión közvetített valódi haláleset, amit Amerika-szerte több millió néző láthatott. Az általános felháborodást követően a meccset leadó NBC-csatorna leállította a bokszközvetítéseket, példáját a többi tévé is követte. A sport csak a hetvenes években térhetett vissza az amerikai képernyőkre.

Madonna filmötletéből egyébként tavaly már elkészült egy dokumentumfilm, Ring of Fire címmel. A forgatás időpontjáról és a színészekről egyelőre nincs hír.