Az amerikaiak tesznek a halhatatlanságra

Vágólapra másolva!
A hálaadás hétvégéjét Bond és a pingvinek uralták a mozikban, a meggyilkolt szenátorra, Hugh Jackman időutazására és Jack Black ökörködésére viszont nem voltak kíváncsiak a mozilátogatók.
Vágólapra másolva!

Nem változott a helyzet múlt hét óta a mozijegyeladási lista élén: első helyen továbbra is a pingvinek riszálják magukat a Táncoló talpak című animációs filmben, második helyen pedig a Casino Royale áll az új James Bonddal. Egy már hetedik éve jellemző tendencia folytatódott ezzel: hálaadás hétvégéjén 2000 óta sosem friss bemutató vezeti a toplistát, köszönhetően annak, hogy a stúdiók egyre inkább november elejére időzítik nagy dobásaikat.

A pingvinek eredménye mindössze 9%-ot romlott múlt hétvége óta, és a film bevétele a mostani 37,9 millióval együtt tíz nap alatt éppen átlépte a 100 milliós határt. A 21. Bond-film 31 milliót hozott a hétvégén, ami 24%-os visszaesést jelent, és ez jobb eredmény, mint amit a korábbi hálaadás hétvégéjén bemutatott Bondok könyvelhettek el.

Harmadik helyen, 20,8 millióval nyitott Tony Scott Deja Vu című, Denzel Washington főszereplésével készült akciófilmje. Úgy tűnik, Scottnak anyagilag jobban bejött Washington - akinek hat éven belül ez a hetedik 20 millió fölött nyitó filmje -, mint Keira Knightley bő egy éve, aki a Domino című Scott-filmben csupán 4,7 milliót ért.

A nálunk ezen a héten mozikba kerülő Kiskarácsony mindenáron című idétlen ünnepi komédia csak langyos 12 millióra volt jó 3205 moziban, ami nem közelítette meg a tavalyi kötelező hálaadási vígjáték, a Yours, Mine and Ours eredményét (17,5 m.).

A Borat a toplista ötödik helyén kapaszkodik még, és a 18 millióból készült áldokumentum-komédia összbevétele már 109 millió dollárra rúg. A többi premierfilm a vonzó nevek ellenére megbukott. A Robert F. Kennedy meggyilkolásáról szóló Bobby 4,9 millióval süllyedt el; a Rekviem egy álomért rendezőjének, Darren Aronofskynak az új filmje, a The Fountain Hugh Jackman és Rachel Weisz időntúli szerelme és a halhatatlanság titkának keresése ellenére is csak 3,7 milliót kapart össze; a Jack Black nevével fémjelzett Tenacious D: The Pick of Destiny pedig 3,1 millióval mondhat búcsút a siker lehetőségének.