Milliók A Da Vinci-kód 2 forgatókönyvéért

Vágólapra másolva!
2008-ra ígérik egy másik Dan Brown-bestseller, az Angyalok és démonok filmváltozatát. A Sony rekordösszeget fizet Akiva Goldsmannak - ő írta A Da Vinci-kód forgatókönyvét is.
Vágólapra másolva!

Nikki Finke, az L.A. Weekly bloggere szerint új rekord született: a Sony hatalmas összeget, 4 millió dollárt hajlandó fizetni Akiva Goldsmannek a következő Dan Brown-adaptáció, az Angyalok és démonok forgatókönyvéért. A bennfentesek azon is hüledeznek, hogy Goldsman nem is egy eredeti sztoriért, hanem egy feldolgozásért kap ennyi pénzt. "A hollywoodi forgatókönyvírók között Akiva ezzel egyértelműen az első helyre kerül" - idézi egyiküket Finke.

Hiába szörnyülködtek a kritikusok, A Da Vinci-kód-ot Tom Hanksszel és Audrey Tautou-val világszerte milliók nézték meg, és a több mint 750 milliós bevételével bőven behozta 125 millió dolláros költségvetését. A Sony most a következő rész előkészítésén dolgozik, és úgy tűnik, a stúdió nem sajnálja a pénzt a produkciótól - soha ekkora összeget nem keresett még forgatókönyvíró. A legkeresettebb írók is "csak" 2-2,5 millióra számíthatnak egy-egy könyvért.

Az Angyalok és démonok a tervek szerint 2008-ban kerül a mozikba. Főhőse természetesen Langdon professzor, a harvardi egyetem szimbólumkutatója lesz, Sophie Neveu helyett pedig egy gyönyörű olasz fizikusnő keveredik misztikus kalandokba Langdon oldalán. Az ellenfél egy Illuminátusok nevű titkos társaság, akik a Vatikánon akarnak éppen bosszút állni, amikor Langdon professzor feltűnik a színen. Kripták, katakombák, kihalt katedrálisok mélyén folyik majd a hajsza a világ legnagyobb erejű energiaforrásáért. Az Angyalok és démonok egyébként már magyarul is olvasható.

Dan Brown azért most sem pihen: a hírek szerint már készül a következő Langdon-kaland. Az új könyv ott folytatódik, ahol A Da Vinci-kód abbamaradt, és biztosra vehetjük, hogy idővel ez is mozivászonra kerül.