Vágólapra másolva!
Hét premierfilmmel bombázták a forgalmazók a nézőket a héten, és ezek közül a heti betevő animációs film, valamint Scorsese gengszterfilmje volt olyan erős, hogy a Szabadság, szerelem elé tudott furakodni a toplistán.
Vágólapra másolva!

A hétvége legnépszerűbb filmje Budapesten több mint 22 ezer nézővel a Nagyon vadon című számítógépes animációval készült alkotás lett, amely idén már nem is tudjuk hányadik darab az "aranyos állatos" műfajból. Úgy tűnik, a szülők még mindig viszik mozizni gyermekeiket.

Scorsese legújabb gengszterfilmje, a Leonardo DiCaprio és Matt Damon főszereplésével készült A tégla 20 ezer nézővel második lett a listán. A Szabadság, szerelem visszaszorult a harmadik helyre, de még ezen a hétvégén is 16 500-an voltak rá kíváncsiak. Goda Krisztina '56-os filmjét október 23-a óta már csaknem 150 ezren megnézték - és ez a szám természetesen csak a fővárosra vonatkozik.

A Borat a negyedik helyen áll 8800 új nézővel (össznézőszám eddig: 25 ezer), a Crank - Felpörögve című akciófilm pedig az ötödik, nem egészen négyezer új látogatóval.

Scorsese alkotása mellett két másik maffiafilm is érkezett a mozikba: az Alvilági játékok parádés szereposztásával (Josh Hartnett, Morgan Freeman, Bruce Willis, Lucy Liu, Ben Kingsley) is csak 3800 nézőt vonzott, az olasz Bűnügyi regény-t pedig mindössze 467-en tekintették meg.

Az idei Filmszemle fődíjas alkotása, a világ legnagyobb filmfesztiváljait már sikerrel megjárt Taxidermia végre az itthoni mozikban is látható; 2835 erős gyomrú néző vállalkozott a megtekintésére.

Az Amin a muszlimok röhögnek és a Szűzijáték című film nézettségi adatairól nincs információnk.