A kazah prostik népszerűbbek a Mikulásnál

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az amerikaiak kellő öniróniával rendelkeznek: az utca emberéből hülyét csináló vastagbajszú kazahsztáni tévériporter ökörködésére tódultak a nézők a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A várakozásokkal ellentétben a hétvégén nem a Télapu-sorozat harmadik részére és az Elvitte a víz című számítógépes animációval készült gyerekfilmre voltak legtöbben kíváncsiak az amerikai mozilátogatók közül, hanem az antiszemita, hímsoviniszta kazahsztáni tévériporterre, Boratra. Az Ali G-t is megszemélyesítő Sacha Baron Cohen főszereplésével készült Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című komédiája 26,4 millió dollárral nyitott, pedig még csak 1100 vetítőteremben játszották. Az eredmény messze felülmúlta az előrejelzéseket, amelyek legfeljebb 12 és 15 millió dollár közti bevételt saccoltak a filmnek.

A Borat teljesítménye a 20 millióval második helyen indító Télapu 3-hoz képest elsősorban a vetítési átlagokat tekintve lenyűgöző: a Tim Allen nevével fémjelzett családi vígjáték 4400 vetítőteremben hozta ezt az eredményt, tehát míg Borat 24 000 dolláros vetítési átlaggal büszkélkedhet, a Mikulás csak 4545 dollárra volt jó. A Télapu 3 nyitása az előző részhez képest sem túl fényes: a második rész négy évvel ezelőtt még 29 millióval startolt.

Az Elvitte a víz csak kicsivel maradt le a második helyről a várakozásokat némiképp meghaladó 19,1 milliós bevételével, és jobban nyitott, mint az Aardman előző animációs filmje, a Wallace és Gromit és az Elvetemült Veteménylény (16 m.).

A múlt héten bemutatott Fűrész III című horror a toplista negyedik helyére csúszott vissza jelentős, 54%-os bevételcsökkenéssel. A film tíz nap alatt összesen 60,1 milliót hozott.

Martin Scorsese diadalmenete folytatódik: az ötödik hete műsoron levő A tégla az eddigiekben is csak nagyon kis visszaeséseket mutatott hétvégéről hétvégére, és most is csak 19%-kal hozott kevesebbet, mint az előző hétvégén. Harmincegy nap után 102,3 milliós összbevételnél tart az alkotás, ami azt jelenti, hogy holnapra feltehetően túlszárnyalja Scorsese eddigi legnagyobb sikerét, a 102,6 milliót hozó Aviátor-t.