A Szabadság, szerelem nézőrekordot döntött

Vágólapra másolva!
Abszolút rekorddal indult útjára a Szabadság, szerelem című film: egy nap alatt 29 525 néző váltott jegyet Goda Krisztina alkotására.
Vágólapra másolva!

Magyar filmet még soha nem néztek meg ilyen sokan a vetítése első napján. Az eddigi rekordtartó az Üvegtigris 2 volt 20 000 nézővel. A Szabadság, szerelem című filmet október 23-án, a forradalom ötvenedik évfordulóján, rendhagyó módon hétfőn kezdték játszani a magyar mozik. A látogatottsági adatok szerint ez nem zavarta meg a nézőket, és úgy tűnik, az évfordulós premier napján a budapesti események sem riasztották el a látogatókat.

A teljes - nemzetközi - mozis mezőnyben is a Szabadság, szerelem büszkélkedhet az idei legjobb bemutató-eredménnyel hazánkban. Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező filmje ebben a kategóriában is a dobogó első helyére került, a második helyre utasítva ezzel az eddigi legsikeresebbet, A Karib-tenger kalózai második részét.

A film az '56-os forradalom eseményeit és a melbourne-i olimpián részt vevő magyar vízilabdások történetét egy forradalmár lány és egy sportoló fiú szerelmén keresztül eleveníti meg. A főszerepekben Fenyő Iván, Dobó Kata és Csányi Sándor látható.

Forrás: InterCom