Vágólapra másolva!
Horrorisztikusan jó volt a hétvége Amerikában, már ami a mozibevételeket illeti: elsősorban az Átok 2 és Scorsese sikerének köszönhetően 27%-kal magasabb összbevétel keletkezett, mint tavaly ilyenkor.
Vágólapra másolva!

Az Átok 2 című horrorfilm 22 millió dollárral szerezte meg az első helyet a toplistán, ami csak viszonylagos siker: a film első része 39,1 millióval nyitott, tehát a folytatás már jóval kisebb érdeklődést váltott ki, mint az eredeti alkotás. A kritikusok persze jól lehúzták a filmet, de ez a horrorrajongókat sosem szokta befolyásolni: ők rendszerint lelkiismeretesen megjelennek a mozikban a bemutató hétvégéjén, hogy megnézzék a kedvenc műfajukat képviselő legújabb alkotást - így aztán ezek a filmek a második hétvégére jelentős visszaesést szoktak produkálni bevétel tekintetében.

Scorsese új maffiafilmje, a Matt Damon és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A tégla (hazai bemutató: november 9.) múlt héten nagyon jó eredménnyel nyitott, és továbbra is szépen teljesít: csak 31%-kal esett vissza a bevétele, ami azt jelenti, hogy 18,7 millió dollárt hozott ezen a hétvégén. A 90 millió dollárból készült alkotás eddig 56,6 milliós összbevételnél tart, és végül feltehetően le fogja körözni Scorsese előző filmjét, az Aviátor-t (102,6 m.) is.

Barry Levinson (Esőember) Man of the Year című komédiája egy átlagemberről szól (Robin Williams), akit szinte véletlenségből az USA elnökének választanak. Azonban az Oscar-díjas rendező és színész együtt sem gyakorolt hatalmas vonzerőt a nézőkre: csak szolid 12,6 millió dollárt ért a filmjük.

Friss bemutató volt még a hétvégén a The Marine című akciófilm John Cena izmaival a főszerepben, amely csak sovány 7 millió dollárt termelt, ami a hatodik helyre volt elég. A negyedik és az ötödik helyen két korábbi bemutató áll: az Open Season című animációs film eddig összesen 59 millió dollárnál tart, A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet pedig 30,5 milliónál.

179 moziban kezdték vetíteni a "másik Capote-film" néven elhíresült Infamous-t, amivel állítólag semmi baj sincs, csak az, hogy egy éve mutatták be a pontosan ugyanezt a sztorit feldolgozó Capote-t, így a közönség most cseppet sem kíváncsi rá. Az alkotás csak 2430 dollárt hozott mozinként, azaz nem lehet a továbbiakban sem nagy tarolást remélni tőle.