Ördögi Streep, villámgyors Hopkins

Vágólapra másolva!
A hét húzónevei és kulcsszavai a mozikban: Meryl Streep (divat), Anthony Hopkins (száguldás) és Lars von Trier (szenvedés) - tessék választani ízlés szerint! Emellett akad magyar melegmozi, ártalmatlan rajzfilm és blőd tinikomédia is.
Vágólapra másolva!

The Devil Wears Prada - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Egy frissdiplomás lány bekerül New York egyik legmenőbb divatmagazinjának a szerkesztőségébe, ahol a kegyetlen főszerkesztőnő és a robotoló divatrabszolgák közt megtanul egyet s mást az életről.

Ki a rendező? A Miami rapszódia alkotója, David Frankel az utóbbi időben főképp Szex és New York, valamint Törtetők-epizódok rendezésével ütötte el az idejét.

Kik a szereplők? Főhősnőnk a felcseperedett neveletlen hercegnő, Anne Hathaway, aki tavaly Jake Gyllenhaal felesége volt a Brokeback Mountain-ban. Az ezüsthajú Szörnyella De Frászt Meryl Streep játssza, feltűnik még Stanley Tucci kopaszon, Emily Blunt tündéri angol kiejtéssel és Adrian "Vince" Grenier lazán.

Kinek ajánljuk? Valószínűleg inkább a nők fogják élvezni ezt a könnyed, pörgős filmet, ami tele van szép ruhákkal, szép emberekkel, New Yorkkal és Párizzsal - de találkoztunk már olyan férfival is, akinek bejött.

Mit mondunk még a filmről? Néha jól esik egy kis bugyutaság - ha jól van tálalva. Ha elkap a ritmus, visz a lendület, kopog a tűsarkú, suhognak a szoknyák, és Prada-táskák landolnak az íróasztalon finom kéz által odavágva. Az ördög Pradát visel még akkor is kaland, ha olykor ostoba. Olvasd el kritikánkat!