Bush is megnézi Dobó Katát

Vágólapra másolva!
Goda Krisztina '56-os témájú, Szabadság, szerelem című filmjét az amerikai Fehér Házban is levetítik majd. A Dobó Kata és Fenyő Iván főszereplésével készült alkotás nézői közt maga George W. Bush is ott lesz.
Vágólapra másolva!

Különleges megtiszteltetésben részesült még a bemutatója előtt a Szabadság, szerelem. Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása, magyar filmek között elsőként, meghívást kapott a Fehér Házba. Az október 29-én megrendezendő vetítésen az Egyesült Államok elnöke, George W. Bush is a magyar mozi nézői között lesz.

Az 1956-os forradalmat megidéző alkotás azonban már az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi szereplését: október 11-én az egyik legrangosabb filmes elismerés, a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekinthetik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.

A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba - az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni.

Forrás: IC Press