A magyarok hátat fordítottak mártírjuknak

Vágólapra másolva!
A magyar fővárosban csak Owen Wilson és Adam Sandler idétlenkedése bír némi érdeklődést kicsiholni a mozilátogatókból, sem Mansfeld Péter halála, sem az Amerikában sikerrel száguldó autóversenyzős komédia nem ösztökélte jegyvásárlásra a budapestieket.
Vágólapra másolva!

A heti öt premierfilm lényegében mind megbukott, a listavezető továbbra is az Owen Wilson, Matt Dillon és Kate Hudson főszereplésével készült Én, a nő és plusz egy fő című komédia 14 ezer nézővel, a második pedig Adam Sandler Távkapcs-a 10 ezer látogatóval. Almodóvar Volver-je is jól teljesít: a hétvégén 4500-an nézték meg, összesen pedig már 17 ezren.

Egészen a toplista 8. helyéig kell leszaladnunk, hogy premierfilmet találjunk: a Salma Hayek és Colin Farrell nevével fémjelzett Kárhozott szeretők nyitott legjobban az újak közül, mindössze 2200 nézővel. Igaz, hogy Farrell tavaly még ennél is rosszabbul szerepelt a Kényszerszünet-tel (1000 néző), de, hogy Salmával a karján is csak ennyire futotta, az bizony nagyon gyenge.

Farrellnél is kevesebb embert érdekelt az '59-ben, tizennyolc évesen kivégzett Mansfeld Péter igaz történetén alapuló Mansfeld, amelyre 1800-an ültek be. A vetítésenkénti átlagos nézőszámot tekintve ez a film bukott a legnagyobbat a héten.

A magyarokat nem érdekelte az Amerikában 145 millió dollár bevételt hozó Taplógáz sem, amelynek egyik oka talán az lehet, hogy a főszereplő, Will Ferrell még nem tett szert elég nagy ismertségre hazánkban (bár ez nem biztos, hogy olyan nagy baj). A komédia kevesebb, mint 1600 embert vonzott.

A Tapas című spanyol vígjátékot 642-en, A kék mélység című természetfilmet 439-en nézték meg.