Vágólapra másolva!
Szeptember 21. és 24. közt másodszor rendezik meg a német filmnapokat a Corvin moziban. A rendezvény keretében hét egész estés filmet és egy rövidfilm-összeállítást tekinthet meg a közönség.
Vágólapra másolva!

A 2. német filmnapokat 2006. szeptember 21. és 24. között rendezik meg a Corvin Budapest Filmpalotában. A tavalyi rendezvényen öt filmet mutattak be, idén összesen hét egész estés alkotás és egy rövidfilm-összeállítás lesz megtekinthető.

A csütörtök esti díszelőadáson Michel Hoffman Éden (Eden) című alkotását vetítik, az eseményt a rendező is megtiszteli jelenlétével. A fesztiválon szereplő filmeket egy magyar filmes szakemberekből álló zsűri válogatta, melynek tagjai idén Dudás Viktor, a Vox Magazin főszerkesztője, Páldy Krisztina, a Budapest Film akvizíciós menedzsere és Kiss Attila, a Szimpla Films akvizíciós menedzsere voltak.

A rendezvény keretében a következő filmeket vetítik:

Éden (Eden)
Rendező:
Michael Hoffman

A beszédes nevű főhősnő, az angyali mosolyú Éden, Gregor mesterszakács "erotikus konyhájának" hatása alá kerül. Plátói találkozásaik és kalandozásaik a konyhaművészet birodalmában kimozdítják főhőseinket mindennapi életük taposómalmából. A kisvárosban, ahol élnek, azonban semmi sem maradhat titokban, Éden férje, Xaver is felfedezi magának az "erotikus konyhát". A férfi rájön, hogy tennie kell valamit, ha nem akarja elveszíteni a feleségét.

+ + +

Rekviem (Requiem)
Rendező:
Hans-Christian Schmid
Hivatalos honlap

A film egy súlyosan epilepsziás lány történetét meséli el, aki betegsége ellenére megpróbál a saját lábára állni.

+ + +

Vörös Kakadu (Der Rote Kakadu)
Rendező: Dominik Graf
Hivatalos honlap

A film főhősét, Siggit szerelme az ifjú és vagány költőnő, Luise vezeti be a híres drezdai Vörös Kakadu klub társasági életébe.

+ + +

Kőkemény (Knallhart)
Rendező:
Detlev Buck
Hivatalos honlap

Forrás: [origo]
Jelenet a Kőkemény című filmből

A 15 éves Michael édesanyjával az elegáns kertvárosból egy rossz hírű környékre költözik. Michaelnek nem csak az állami iskolában előforduló mindennapos verekedésekkel és fiatal édesanyja férfilátogatóival gyűlik meg a baja, hanem hamarosan a helyi bandavezér is felajánlja "barátságát" a fiúnak.

+ + +

Maria utolsó utazása (Marias letzte Reise)
Rendező:
Rainer Kaufmann

A film szomorú témája az elmúlás. Az idős Maria nem akarja utolsó napjait kórházban tölteni, orvosai figyelmeztetése ellenére hazamegy, és szerettei körében búcsúzik az élettől.

+ + +

Mindenki másról hallgat (Jeder Schweigt von etwas anderem)
Rendező: Marc Bauder, Dörte Franke

A dokumentumfilmben az NDK-ban fogva tartott politikai foglyok hosszú évek után először beszélnek nyilvánosság előtt szenvedéseikről.

+ + +

Hotzenplotz, a rabló (Der Rauber Hotzenplotz)
Rendező:
Gernot Roll
Hivatalos honlap

Az ismert német mesehős Magyarországon is bemutatkozik.

+ + +

Rövidfilmek

A "Next Generation" című rövidfilm-összeállításban 10 filmet mutatnak be, köztük három animációs filmet, amelyet német filmfőiskolák hallgatói készítettek. A rövidfilmes zsűri idén különös hangsúlyt helyezett a kísérleti jellegű filmekre, ezen belül is a meglepő fordulatokkal bíró alkotásokra, amelyek a világot új perspektívából szemléltetik. A rövidfilm-összeállítást német nyelven, angol felirattal vetítjük.