Vágólapra másolva!
Repes a szívünk, mert szeptemberben ritka eseményre kerül sor: egy olyan klasszikus, szuper jó tinifilm jelenik meg itthon DVD-n, amit már húsz éve hiányolunk a polcunkról: a John Cusack főszereplésével készült Tuti dolog. Ebből az alkalomból egyedülálló lehetőséget kínálunk Gib és Alison rajongóinak: az [origo] filmklub vetítésén szélesvásznon is viszontláthatjátok kamaszkorotok egyik kedvenc filmjét!
Vágólapra másolva!

John Cusack még nem volt tizennyolc éves amikor eljátszotta a '85-ös Tuti dolog-ban Walter Gibsont, és ezzel megalapozta tinisztár státusát, amit aztán a Better Off Dead-del és a Mondhatsz bármit-tal betonozott be még jó pár évre. Cusack talán a legaranyosabb "balek hősszerelmes" figura a filmek világában, akinek húsz évvel később még mindig ugyanolyan jól állnak az ilyen szerepek, de kölyökképe és szellemes szövege miatt itt egyszerűen ellenállhatatlan.

A sztori igen egyszerű: a főiskolás Walter Gibson (ismertebb nevén Gib) Kaliforniába tart az ország átellenes végéből, hogy haverjával, Lance-szel, és az általa beígért "tuti dologgal", egy szőke szépséggel töltse a téli szünetet. Ezzel egy időben Gib csoporttársa, Alison is ugyanoda igyekszik, hogy több hónap kihagyás után jogászhallgató udvarlójával találkozhasson. A véletlen úgy hozza, hogy ugyanabban az autóban kötnek ki ők ketten, akik egymás szöges ellentétei: Gib laza srác, aki sört reggelizik, mindenen ironizál, és minden bizonnyal meghúzzák angolból, Alison viszont rendezett jó kislány, aki a világért sem térne el a határidőnaplójába bevésett napirendjétől. Persze tudjuk már az elejétől, hogy az út végére úgyis kiderül majd: az ellentétek vonzzák egymást.

Bár ez kétségtelenül Cusack filmje, az Alisont alakító Daphne Zunigát sem felejthetjük el, akinek szintén ez a film jelentette a kiugrást, bár nem sikerült akkorát dobbantania, mint partnerének, és a széles vászon helyett főképp a tévében villogott ezután, például a Melrose Place-ben. A névtelen Tuti Dolognak ugyan nem sok szerep jut a filmben, de róla is emlékezzünk meg: Nicollette Sheridan alakítja a szőkeséget, akit mostanában a Született feleségek szexéhes nőstényeként láthatunk. A film még egy csemegét tartogat a figyelmes nézők számára: Lance-t a huszonkét éves Anthony Edwards, azaz Green doki alakítja.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A Pop, csajok, satöbbi című regényt Nick Hornby írta.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 18-án hétfőn 20 órára a Palace Mom Park moziba (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Agócs Zita, Balaskó Adrienn, Bella Edit, Boda Kamilla, Bóday Bernadett Orgona, Bogár Péter, Bognár Balázs, Bohácsné Vass Krisztina, Bóna Rita, Bondár Évi, Bor Judit, Bubori Szilveszterné, Buck Györgyné, cicero43, Csapó Krisztián, Davidesz Lilla, Ednot, Fekete Ivett, Gál András, Godinek Betti, Gyárfás Krisztina, Gyergyói Katalin, Hajdú Orsolya, Helembai Tímea, Herbály Hedvig, Himics Miklós, Horváth Ádám, Illés-Tóth Patrícia, Kalapos Rita, Káplár Katalin, Kardos Ágnes, Kasza Zoltán, Kelemen Nóra, Király Edit, Kis Zsigmond, Komáromi Péter, Kozák Danuta, Kurkovszkiné Demeter Judit, Lévai János, Lovász Gergő, Lukács Gábor, Mannheim Patrícia, Nagy Andrea, Nagy Eszter, Németh Lilla, Oláh Gabriella, Palkovics Márta, Pénzes Gyöngyvér, Polaneczki Katalin, Rábai Zsófia, Rákóczy Dóra, Snopek Márta, Somogyi Béla, Suhajda Renáta, Szabó Csilla, Szantai Diana, Szarka Orsolya, Szécsi Rita, Sztankovánszki Gábor, Tóth Imre, Tuka Boglárka, Vadkerti Tóth Erzsébet, Varga Beatrix, Verebey Róbert, Veszelszki Tímea, Zsombok Zsuzsanna

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne szomorodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!