Hugh Jackman kopasz, Rachel Weisz haldoklik

Vágólapra másolva!
Darren Aronofsky 1000 évet felölelő, látványos filmjének előzetesében megnézhetjük többek közt a kopaszra borotvált Hugh Jackmant, ahogy fára mászik, és Rachel Weiszt, ahogy egy ismeretlen kórokozó miatt haldoklik.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban október 13-án kerül mozikba Darren Aronofsky új filmje, a The Fountain (A forrás), amelynek első hosszú előzetese és egyelőre hasznos információkat nem tartalmazó, ám látványosan kavargó honlapja már elérhető az interneten.

A Pi és a Rekviem egy álomért rendezője először 2002-ben próbálta elkészíteni harmadik nagyjátékfilmjét, amelyben Brad Pitt és Cate Blanchett játszotta volna a főszerepeket, azonban a rendező és Pitt nézeteltérései miatt az első próbálkozás meghiúsult. Végül 75 millió helyett 40 millió dollárból, Pitt és Blanchett helyett Hugh Jackman és Rachel Weisz (Aronofsky gyermekének anyja) főszereplésével készült el az alkotás.

A film nagy ívű cselekménye mintegy ezer évet felölelve három különböző időben játszódik: 1500-ban, 2000-ben és 2500-ban. A mindhárom epizódban szerelmespárt alakító Jackman és Weisz célja ezer éven keresztül ugyanaz: megtalálni az örök élet forrását.

Az előzetesben megjelenő számítógéppel generált jövő, a díszletek és jelmezek arra utalnak, hogy a grandiózusan látványos filmek kedvelői nem fognak csalódni az alkotásban, mi azonban tartunk egy kicsit attól, hogy ezúttal eluralkodik az a hatásvadász látványvilág, amely már Aronofsky korábbi filmjeiben is megjelent néha. Minden valószínűséggel a rendező állandó operatőre, Matthew Libatique is ezt a vonalat erősíti, aki a szerintünk "túl hatásosan" felvett Belső ember-t és A fülké-t is fényképezte.