Clive Owen megmenti a bolygót

Vágólapra másolva!
Sci-fi dráma készült Clive Owen főszereplésével, amelynek sztorija szerint 3 év múlva születik meg az utolsó gyermek a Földön. Az előzetes már az interneten.
Vágólapra másolva!

Elkészült Alfonso Cuarónnak, az Anyádat is és a Harry Potter és az azkabani fogoly rendezőjének új, Az ember gyermeke című filmje. A 2027-ben, Londonban játszódó drámában az emberiséget a kihalás fenyegeti, mivel a nők terméketlenné váltak, és 18 éve egyetlen gyermek sem született. A film főhősét Clive Owen formálja meg, akit felkeres régi szerelme (Julianne Moore), a politikai aktivista Julian, és veszélyes feladatra kér meg: a Földön élő egyetlen terhes nőt kell biztonságos helyre juttatnia, és ezzel megmentenie az emberiséget.

A terhes lányt a mindössze 19 éves Claire-Hope Ashitey játssza a filmben, akit az előzetesben is láthatunk, ahogy feltárja Owen figurája előtt domborodó pocakját. Michael Caine is játszik a filmben, aki ezúttal nem jólfésült angol úriembert, hanem hosszú hajú öreg hippit alakít, aki minden bizonnyal még jól emlékszik azokra az időkre, amikor természetes dolog volt a szülés.

Amikor januárban - még a Kisiklottak bemutatója kapcsán - beszélgettünk Clive Owennel, így mesélt a filmről és saját szerepéről: "Az én figurám egy kiábrándult, cinikus fickó, aki találkozik az egyetlen terhes nővel a Földön, és megpróbálja őt biztonságos helyre juttatni. Nagyon nagy rajongója vagyok Alfonso Cuarónnak, és az elképzelése arról, hogy milyen lesz az élet harminc év múlva, egészen különleges és ihletett."

A film világpremierje az augusztus 30-án kezdődő velencei filmfesztiválon lesz, a magyarországi bemutató novemberben várható.