Dr. Morgenstern filmet rendez

Vágólapra másolva!
William H. Macy legújabb filmjét, az Edmondot jövő héten mutatják be Amerikában, de a gumiarcú színész már elárulta következő tervét is: átül a kamera túloldalára, és rendezni fog.
Vágólapra másolva!

Az Edmond-ot David Mamet írta saját színdarabja alapján, és Stuart Gordon (Re-animátor, Űrkamionosok) rendezte. Macy (Fargo, Vészhelyzet) Mamet tanítványa volt, majd együtt alapítottak színitársulatot, Gordon pedig régóta rajongója volt a darabnak, és szerette volna megfilmesíteni, így tulajdonképpen három barát együttműködéséből született meg a film.

A sötét hangulatú dráma főhőse a Macy által megformált Edmond, aki egy este, egy jövendőmondó asszony hatására eldobja egész addigi életét, és veszélyes útra indul, amelyen a városi éjszaka jellemző figuráival, prostituáltakkal és csalókkal találkozik. Egyre zaklatottabbá válik, és őrült útkeresése végül gyilkossághoz vezet. Az Edmond útjába kerülő nőket megformáló színésznők névsora - esztétikai szempontból mindenképpen - impozáns: Mena Suvari, Bai Ling, Julia Stiles és Denise Richards is szerepel a filmben.

Az Edmond még tavaly készült, és az Alba Regia fesztiválon már nálunk is megtekinthető volt, de hazai mozi-forgalmazásáról egyelőre nem tudunk.

Macy a film kapcsán adott egyik interjúban elmondta, hogy ezután új vizekre evez: az év vége felé szeretné megrendezni első nagyjátékfilmjét. Egyelőre nem sok részletet árult el a filmmel kapcsolatban, amelynek címe Keep Coming Back lesz, de annyit már elejtett, hogy a női főszerepet Salma Hayek alakítja majd. A "pályamódosítás" ötlete véletlenül adódott: Macy olvasta Will Alditch forgatókönyvét, mert szerepet ajánlottak neki a filmben, és egyből látta maga előtt, hogy ő hogyan rendezné meg. Eredetileg Alditch maga ült volna a rendezői székbe, de amikor Macy említette neki, hogy őt is érdekelné a dolog, átengedte neki a feladatot. Macy emellett egy kisebb szerepet játszik is majd a filmben.