Vágólapra másolva!
Spike Lee bankrablós-túszejtős akciókrimije az amerikai nézőket is rabul ejtette a hétvégén. A film a vártnál jóval magasabb eredménnyel nyitott, és ezzel öt hét után elhozta az első olyan hétvégét, amikor a bevételek túlszárnyalták a tavalyiakat.
Vágólapra másolva!

A pénteken bemutatott A belső ember (amely a magyar mozikba is most érkezett) tört az amerikai jegyeladási lista élére 29 millió dolláros, várakozásokat felülmúló bevétellel. A Spike Lee által rendezett bankrablós mozit forgalmazó Universal Pictures forgalmazási igazgatója 18 és 22 millió dollár közötti bevételt várt; a magasabb eredményt a jó időzítésnek és a meggyőző marketingkampánynak tulajdonítja.

A filmre elsősorban a moziba járó korosztály idősebb része volt kíváncsi: a közönség 68%-a 30 éven felüli volt, és a többséget (76%) Denzel Washington neve csábította jegyvásárlásra. Úgy tűnik, Clive Owen még nem tett szert széleskörű népszerűségre az amerikai nézők körében; míg Jodie Foster 44% számára volt ok a film megtekintésére, Owent csak 25% említette. A belső ember kimagasló bevételének köszönhetően a hétvégi eredmények 13%-kal felülmúlták a tavaly ilyenkoriakat.

Második helyre került a múlt héten vezető V mint vérbosszú, a Natalie Portman és Hugo Weaving főszereplésével készült, a Wachowski testvérek által írt negatív utópia. A nyitó hétvégéhez képest most 52%-kal kevesebb bevételt termelő film a bemutató után tíz nappal 46,2 millió dollárnál tart. Harmadik helyen az eheti betevő horrorfilm áll: a Stay Alive című alkotás, amely - A kör után szabadon - egy halált hozó számítógépes játékról szól. A 11,2 milliós bevételt produkáló filmre leginkább a 25 éven aluliak voltak kíváncsiak.

A toplista negyedik és ötödik helyén tartja magát a korábban bemutatott Anyám nyakán és a The Shaggy Dog. Matthew McConaughey komédiája 10,8 milliót adott hozzá a hétvégén az eddigi bevételeihez, mellyel együtt már csaknem 64 milliós összbevételnél tart. A kutyás film 9,1 milliót hozott most, és így összbevétele már megközelíti a 48 milliót.

Az országos szinten még nem bemutatott, csak néhány moziban látható filmek közül, a múlt héthez hasonlóan a Thank You for Smoking című ironikus vígjáték emelkedik ki. A dohányipart kifigurázó alkotás 54 moziban 1 millió dollárt hozott, tehát nagyon jó mozinkénti bevételi átlaggal büszkélkedhet. Pénteken már 120 moziban vetítik majd az alkotást.