David Duchovny pornófüggősége

Vágólapra másolva!
Két jómódú New York-i pár, akik nem tudnak mit kezdeni egymással és saját magukkal. Intelligens vígjáték készült Woody Allen stílusában Julianne Moore-ral és David Duchovnyval.
Vágólapra másolva!

Julianne Moore férje, a keserédes filmekre szakosodott Bart Freundlich újabb, a párkapcsolatok nehézségeit humoros formában tálaló vígjátékot készített, amelyet leginkább Woody Allen Annie Hall-jához hasonlítanak. A Trust The Man (Bízz a férfiban) című, Amerikában ősszel bemutatásra kerülő filmben két pár kapcsolatának hullámhegyeit és völgyeit követhetjük.

Moore egy Rebecca nevű feszkós színésznőt alakít, aki egyszer csak ráeszmél, hogy házassága szétesőben van. David Duchovny játssza a férjét, aki nem elég, hogy súlyos pornófüggőségben szenved, egy idő után meg is csalja Rebeccát. A nő öccse, Tobey (Billy Crudup) hét éve tartó kapcsolatban él Elaine-nel (Maggie Gyllenhaal - A titkárnő), amely kezd megáporodni. A film során a párok többször szakítanak, majd újra összejönnek, másokkal randiznak, csalódnak, és szerelembe esnek - egyszóval próbálják megoldani megoldhatatlan magánéletüket. Ennek a zűrös folyamatnak néhány vicces pillanata az előzetesben is látható.

Freundlich rendszeresen dolgozik feleségével, első filmjében, a Nem vagyunk már ugyanazok-ban (The Myth of Fingerprints) is rá osztotta az egyik főszerepet. A videón nálunk is elérhető vígjátékban egy család négy felnőtt gyereke tér vissza a szülői házba hálaadásra, és az együtt töltött ünnep sok vicces és talán még több kínos pillanathoz vezet. Második filmjében, a 2001-es World Traveler-ben szintén játszott Moore is, és a nem sokkal korábban a Majdnem híres rockzenészeként befutott Billy Crudup is. Itt háttérbe szorult a humor, a rendező komolyabb hangnemben feszegette a személyes identitás és a párkapcsolatok problémáit. Freundlich utolsó előtti filmje a Kapd el a kölyköt! (Catch That Kid; szintén elérhető nálunk videón) volt, amelyet csak a Mission: Impossible gyerekváltozataként emlegetnek: egy tizenkét éves kislányról szól, aki barátaival trükkös bankrablást hajt végre.

Csak reménykedhetünk benne, hogy a Trust The Man-t valamelyik hazai cég moziforgalmazásra alkalmasnak találja majd; bár ez az okosan vicces vígjáték igazán közönségbarát, mostanában a Gagyi mami szintjét túllépő komédiák java inkább csak DVD-n jut el hozzánk (pl. az Eladólány című, Claire Danes és Steve Martin főszereplésével készült kiváló romantikus vígjáték májusban érkezik majd a tékákba).