Jim Carrey kitrükközte a boszorkányt

Vágólapra másolva!
A budapesti mozik látogatottsága ezen a héten 5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, de Jim Carrey filmjére sokan kíváncsiak voltak, és már csak néhányat kell aludni, amíg befut a mozisok megmentője, az Üvegtigris 2.
Vágólapra másolva!

Jim Carrey legújabb marháskodása, a Dick és Jane trükkjei véget vetett a Narnia krónikái három hétig tartó uralkodásának, és a hétvégi látogatók számát tekintve átvette a budapesti mozikban a vezetést. A 17 ezres nézőszám tekintélyes ugyan, de kevesebb, mint amennyit Carrey korábban az Én és én meg az Irén-nel (38 ezer), a Minden6ó-val (41 ezer), vagy a Lemony Snicket: A balszerencse áradásá-val (28 ezer) szerzett.

A toplista második és harmadik helyét a múlt hét óta eggyel lejjebb csúszott Narnia krónikái (15 ezer) és a Csak szex és más semmi (14 ezer) foglalják el, a negyedik helyre pedig befutott a Miramaxtól távozó Weinstein testvérek új cégének első forgalmazott filmje, a Kisiklottak. Jennifer Aniston, Clive Owen és Vincent Cassel nevével 9000 látogatót sikerült moziba csábítani, nagyjából ugyanannyit, mint Owen legutóbbi filmjével, a tavaly bemutatott Közelebb!-bel.

A Harry Potter és a Tűz Serlege még mindig befért a top 5-be 5500 hétvégi nézőjével, és így a film teljes budapesti nézőszáma tízezer híján már eléri a 300 ezret. A Ha te nem lennél című nehezen végignézhető, de remek francia drámát mindössze 700-an vállalták be, az ötvenes évek Romániájába kalauzoló Nagy kommunista bankrablás pedig mindössze 166 embert vonzott. Az ötödik premierfilm, a mintegy öt év késéssel befutott Human Traffic nézőszámáról nincsen adatunk.