Johnny Cash a húrok közé csap

2005.07.22. 13:22

Az Észvesztő rendezője filmre vitte a Ring of Fire legendás énekesének, Johnny Cashnek az életét. A Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon főszereplésével készült dráma előzetese a rocksztár-filmek elmaradhatatlan kellékeit sorakoztatja fel, rajongó lányok, elsöprő sikerek, csúnya veszekedések és féktelen dührohamok váltják egymást, miközben a zenész egyik legnagyobb slágere szól.

A Johnny Cash életét feldolgozó Walk the Line című filmet az Azonosság-ot és az Észvesztő-t jegyző James Mangold írta és rendezte, a forgatókönyv megírásában Gill Dennis segédkezett. Az énekest Joaquin Phoenix alakítja, partnere pedig Reese Witherspoon, aki elsősorban a Doktor Szöszi-típusú könnyed vígjátékainak köszönheti a hírnevét. A mellékszereplők között feltűnik Ginnifer Goodwin, aki a Mona Lisa mosolyá-ban szerepelt, valamint Robert Patrick, aki együtt játszott Phoenixszel A tűzből nincs kiút-ban.

A film a country-legenda Johnny Cash fiatalságának krónikája, az arkansasi gyapotföldi kezdetektől a Memphisben, az Elvis Presley és Jerry Lee Lewis mögött is álló Sun Records kiadó segítségével elért világhírig. A folk zenét a rock 'n roll lázadó ritmusaival vegyítő Cash 50 millió lemezt adott el 2003-as haláláig, munkásságát 11 Grammyvel jutalmazták, köztük egy életműdíjjal is. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő zenész nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a film címét is adó I Walk the Line, a Folsom Prison Blues, a Ring of Fire vagy a Man in Black.

Forrás: [origo]
Walk the Line | Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon

A Walk the Line internetről letölthető előzetese börtönképekkel indul, majd a zöldfülő Casht látjuk, miközben a kiadó öltönyös emberével tárgyal. Mikor végre a színpadon áll, és a húrok közé csap, elragadtatástól sikítozó lányok kísérik minden lépését, egymást követik a fellépések, a dührohamok, feltűnnek a színen a rendőrök is. Viharos pillanatokat látunk az énekes és szerelme kapcsolatából, a lány hol Cash orrára csapja az ajtót, hol közli vele, hogy nem szereti, és mindeközben a Ring of Fire című dal szól.

A film 2005. november 18-án debütál az amerikai mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK