Étel helyett pofon jár Twist Olivérnek

2005.07.21. 10:50

Újabb képsorok érkeztek meg az internetre Roman Polanski Twist Olivér-filmjéből, az új előzetes a szerencsétlen sorsú kisfiú árvaházi megpróbáltatásaiból mutat részleteket.

Október 19-én mutatják be Amerikában Roman Polanski és A zongorista forgatókönyvírója, Ronald Harwood új közös produkcióját, a Twist Oliver-t.

Charles Dickens klasszikus regényalakját egy tizenegy éves brit gyermekszínész, Barney Clark személyesíti meg, akire a The Brief című brit tévésorozat és a The Lawless Heart című film révén figyeltek fel az alkotók.

Míg a film régi előzetese a Fagin-féle tolvajvonalat villantotta föl, addig az új ízelítő Twist Olivér árvaházi életébe enged bepillantást. A rongyos ruhákba öltözött gyerekek sorsot húznak egymás között, Olivérnek jut a rövidebb spárga, és hamarosan ki is derül, milyen következményekkel jár a balszerencséje.

A nyomorúságos, közös vacsora alatt feláll a székéről, elsétál az asztalok mellett, és udvariasan megszólítja a felügyelőt, a gonosz Bumble urat: "Kérem, Uram, szeretnék még!" A felnőtt keze ütésre lendül.

Az árvaház vezetőiből álló tanács összeül megvitatni a lakójuk példátlan merészségét. Olivért az országúton látjuk viszont, amint kis batyujával nekiindul a világnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK