Elhunyt a dögös fejvadásznő

2005.06.30. 15:01

Hétfő este elhunyt Domino Harvey, Laurence Harvey lánya, akinek eseménydús életéről most készül Tony Scott filmje Keira Knightley főszereplésével. Domino sikeres modellkarrierjét adta fel, hogy fejvadász lehessen.

Június 27-én, 35 éves korában elhunyt Domino Harvey. Augusztusban mutatják be a 30 millió dolláros költségvetésű Domino című filmet, melyet 2004-ben kezdtek forgatni Keira Knightley főszereplésével.

A Los Angeles-i seriffiroda szóvivője elmondta, hogy hétfőn este fél tizenegykor segélykérő hívást kaptak Harvey otthonából, a telefonáló azt mondta, hogy Domino valószínűleg belefulladt a kádba.

A rohammentősök eszméletlenül találták, és azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A halottkém még nem állapította meg a halál okát. Harvey bevallottan drogfüggő volt, a múlt hónapban tartóztatták le Hollywoodban illegális kábítószerkereskedelem miatt.

Szupermodell édesanyja szépségét és apja, a színész Laurence Harvey temperamentumát örökölve Domino modellkedéssel kezdte karrierjét Londonban. Ahogy később visszaemlékezett, gyűlölte ezt a munkát, és hamarosan ott is hagyta, hogy inkább pólókat áruljon a a mára megszűnt Kensington Marketen. Később a színészettel is megpróbálkozott, leckéket vett a hírneves Lee Strastberg drámaiskolában.

"Nagyon boldogtalan voltam, mikor megpróbáltam más lenni, mint amilyen vagyok" - mesélte életének erről a korszakáról Domino. "Emlékszem, hogy egy éjjel azon gondolkodtam, hogy az életem értelmetlen." 1989-ben Hollywoodba ment, ahogy mondta: "új izgalmakat keresve". Onnan San Diegóba állt tovább, ahol a helyi tűzoltóság szolgálatába állt. 1994-ben visszaköltözött Nyugat-Hollywoodba, és csatlakozott a fejvadászokat foglalkoztató Celes King Bail Bond Agencyhez, hogy Los Angeles hírhedt bandanegyedében olyan bűnözők nyomába eredjen, akiket gyilkosságért, fegyveres rablásért köröztek.

"Ha csak a pénzért csinálnám, már rég abbahagytam volna. Az igazi elégedettséget az adja, hogy ezek a szemétládák börtönbe kerülnek. Lehet, hogy függőjévé váltam a dolognak. Sokkal izgalmasabb, mint kilenctől ötig dolgozni.  Azt teszem a megélhetésért, amit tennem kell" - nyilatkozta Harvey.

A mindössze 44,5 kilót nyomó lány biszexuális apját hibáztatta drogfüggőségéért, mert szerinte az elutasította őt. 1997-ben két évre bevonult egy hawaii rehabilitációs intézetbe, ahol sikerült úrrá lennie betegségén.

A róla készült film nyitójelenetében a lerobbant és kimerült, megbilincselt Domino letartóztatás alatt áll. "Biztos kíváncsiak, hogy egy olyan lány, mint én, hogyan jutott idáig" - mondja Harvey szerepében Keira Knightley.

"Lenyűgöző nő volt, roppant intelligens" - nyilatkoza a húszéves színésznő, aki a forgatás előtt találkozott Dominóval. "Domino az elmúlt tizenkét évben sosem szűnt meg inspirálni és újra meg újra meglepni engem" - nyilatkozta Scott, a Tiszta románc rendezője, aki főhősnője halála után nem tervez változtatásokat a filmjén. "Olyannyira szabad szellemű volt, mint senki más, akit ismerek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK