Az első kockák Polanski Twist Olivérjéből

2005.06.15. 15:43

Már le lehet tölteni a világhálóról Roman Polanski Twist Olivér-adaptációjának az előzetesét, melyben az árva kisfiút üldözőbe veszi a feldühödött londoni tömeg.

Roman Polanski Twist Olivér-filmjének forgatókönyvét Ronald Harwoodra bízta, akivel a mindkettejüknek Oscar-díjat hozó A zongoristá-ban dolgozott együtt. 

A címszerepben Barney Clark, egy 11 éves angol kisfiú látható, aki a The Lawless Heart című filmben és a The Brief nevű brit tévésorozatban szerzett színészi tapasztalatokat. Gandhi Oscar-díjas megszemélyesítője, Ben Kingsley alakítja Fagint, a tolvajok vezérét.

Charles Dickens klasszikusából már számtalan film- és rajzfilmváltozat készült. A 19. századi Angliában játszódó regény főszereplője Twist Olivér, az árva kisfiú, aki megszökik kegyetlen szállásadójától, és zsebtolvajok bandájába keveredik.

Roman Polanski filmjének francia nyelvű előzetese londoni utcaképpel indul. A tömegben, a cilinderes férfiak és az elsiető asszonyok között egy bájos kisgyerek bámészkodik. Végignézi, amint egy nála idősebb fiú elemel valamit a könyvespult előtt nézelődő idegen zsebéből. Amikor az emberek észreveszik a lopást, a tettes futásnak ered, és a kavarodástól megijedve az ártatlan kisfiú is eliszkol, a tulajdonos pedig azt hiszi, ő a tolvaj, ezért üldözőbe veszi. A kamera követi a zsúfolt utcákon rohanó gyereket, akit végül az arcára mért súlyos ütés állít meg, és a földre zuhan.

A Twist Oliver amerikai bemutatója október 19-én lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK