Vágólapra másolva!
Francis Ford Coppola nyolc év után visszaül a rendezői székbe. A román regényből készülő film főszerepét Tim Roth alakítja.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas mester az 1997-es Esőcsináló óta nem készített saját filmet, az utóbbi években inkább producerként segítette elő olyan alkotások megszületését, mint például Az álmosvölgy legendája, vagy a lánya, Sofia Coppola által rendezett Elveszett jelentés.

Most végre talált olyan témát, amely ismét rendezésre inspirálja: a román vallástörténész és író, Mircea Eliade regényét, a Youth Without Youth-t (Fiatalság nélküli fiatalság) filmesíti meg. A történet a második világháború előtt játszódik. Főszereplője egy professzor, aki drámai események folytán szökevénnyé válik és bejárja Romániát, Máltát, Svájcot és Indiát.

Főszerepben a remek Tim Roth-t (Kutyaszorítóban, Az utolsó belövés) köszönthetjük, partnerei a román Alexandra Maria Lara és Bruno Ganz (A bukás) lesznek. A forgatás a tervek szerint október elején kezdődik Romániában.

Coppola (aki teljesen megérdemelten a Keresztapa II.-ért kapta meg a rendezői Oscar-díjat) nyilatkozata szerint az elmúlt években főképp gengszterfilmek rendezésére kérték fel, de ezeket az ajánlatokat elutasította. Eliade regényében talált rá azokra a témákra, amelyek igazán izgatják: "az idő, a tudat és a valóság álomszerűsége". "Számomra ez visszatérést jelent azokhoz az ambíciókhoz, amelyeket diákkoromban dédelgettem a filmkészítésről".

A forgatókönyvet maga Coppola írta és a gyártás saját stúdiója, a Zoetrope égisze alatt zajlik majd. Operatőre a román Mihai Malaimare lesz.